30 Μαΐ 2012

Νέα πρόταση του Π. Καμμένου

Στη δημοσιότητα, για διαβούλευση, έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την πρότασή τους για τη δημιουργία εθνικού λογαριασμού οφειλετών του Δημοσίου.Όπως αναφέρεται και στο λογαριασμό που διατηρεί ο πρόεδρος του κόμματος στο facebook:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουν στη δημοσιότητα την συμπληρωματική πρόταση τους για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.


Προστίθεται στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε συνέχεια της Δράσης υπ’ αριθ. 23 «Αποποινικοποίηση της Επιχειρηματικότητας».


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ


Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι σήμερα τραγική.


Υπάρχουν χιλιάδες πλέον άνθρωποι που χρωστούν τουλάχιστον 2-5 δόσεις ΦΠΑ, 5-10 μήνες εισφορές στο ΙΚΑ , φορολογία εισοδήματος , άλλους προσωρινούς φόρους όπως ΦΜΥ, άπειρες δόσεις στον ασφαλιστικό τους φορέα ΟΑΕΕ καθώς και άλλα βεβαιωμένα ποσά σε Δημόσια Ταμεία κλπ.


Ανήμποροι πλέον να αντιδράσουν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της αδυναμίας ανεύρεσης χρηματοδότησης, παραμένουν τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην αναζήτηση τιμολογίων εξυπηρέτησης από συγγενείς και φίλους που μπορούν να εκδώσουν στοιχεία ΚΒΣ ή μηχανεύονται παράνομους τρόπους και μεθοδεύσεις προκειμένου να προμηθευτούν και να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία.


Πράγματι, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σημειώνεται δραματική αύξηση των περιπτώσεων έκδοσης και χρήσης Πλαστών & Εικονικών Στοιχείων και Τιμολογίων, που ανέρχεται μέχρι το 1.500%.


Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συσσωρεύουν χρέη τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, ενώ συντηρούνται σε λειτουργία φυτοζωώντας και περιμένοντας τη στιγμή που θα φτάσει στην πόρτα τους ο έλεγχος κάποιας Υπηρεσίας, η οποία θα εντοπίσει τις παραβάσεις και θα επισφραγίσει την οριστική αποχώρησή τους από την αγορά, η οποία ταυτόχρονα συνοδεύεται και από βαριές ποινικές κυρώσεις».


Τα πρώην στελέχη της ΝΔ που μετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή στηρίζουν τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος , έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι: «Συμμετοχή σε ψηφοδέλτια Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση θα έχουν ο Φίλιππος Τσαλίδης τ. βουλευτής Ν.Δ Ξάνθης και ο Κ. Χαραλαμπόπουλος τ. βουλευτής Ν.Δ Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων. Αμφότεροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίου. Ακόμη στηρίζουν την εκλογική μάχη ο Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης τ. βουλευτής Λέσβου και ο Ν. Παπαδημάτος τ. βουλευτής Αχαϊας».

«Ακόμα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από στελέχη της Ν.Δ . Στην Κέρκυρα Ο Χρ. Ανθής (τ. Υπ. Τύπου της ΝΟΔΕ και πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων), στην Β Αθήνας ο Χρ. Πέππας γραμματέας ΔΑΚΕ Τράπεζας της Ελλάδας, στα Ιωάννινα ο Σπ. Μούλιας (στέλεχος πολιτικού τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ ), στην Κεφαλονιά ο Γιώργος Τζωρτζάτος πρ. Πανελληνίου Συνδέσμου Μεταφορικών Εταιρειών» επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι: «Ακόμα από το Άρμα Πολιτών συμμετέχουν στην Β Αθήνας ο Εμμ. Παντελίδης (δημοσιογράφος) και στην ίδια περιφέρεια η Θεοδώρα Μπαζώρη ιδρυτικό στέλεχος ΔΗΚΚΙ, συνταξιούχος δασκάλα».

               real.gr
         parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου