30 Μαΐ 2012

Στην αντεπίθεση η Ντόρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί για επιθέσεις εναντίον μου, ας πάρει επιτέλους καθαρή πολιτική θέση για το φαινόμενο της τρομοκρατίας» απάντησε με δήλωση της η Ντ. Μπακογιάννη.

«Να τοποθετηθεί όμως και για τις αμετανόητες λογικές σημαντικών στελεχών του που υποστηρίζουν ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία»! και ότι «δεν μετανιώνουν που υπερασπίστηκαν τον Γιωτόπουλο»! Στα γεγονότα που παρέθεσα απλώς υπεκφεύγουν.


Απαντούν είτε με ύβρεις και συκοφαντίες είτε και δικαιώνοντας αυτά που είπα. Ισχύει και εδώ ό,τι χαρακτηρίζει και γενικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ: Εξτρεμισμός και αντιφάσεις.


Όλα αυτά όμως προσβάλλουν βίαια τη μνήμη 71 νεκρών και 580 τραυματιών, που ήταν θύματα της τρομοκρατίας στον τόπο μας» καταλήγει στην δήλωση της η Ντόρα Μπακογιάννη.


Μαίνεται η διαμάχη Ντόρας – ΣΥΡΙΖΑ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά επί της ουσίας» απαντούν κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη στις βολές που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα είπε η πρώην υπουργός στην συνδιάσκεψη της ΝΔ.


Άναψε για τα καλά η διαμάχη μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τα όσα υποστήριξε η πρώην υπουργός, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη της 17Ν.


«Η προσπάθεια της κυρίας Μπακογιάννη να συσχετίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση αυτή, με τρόπο ο οποίος αφήνει να δημιουργηθούν επικίνδυνοι συνειρμοί, συνιστά αήθη πολιτική επίθεση» υποστήριξε ο Π. Σκουρλέτης και πρόσθεσε «ότι πριν δέκα χρόνια, όταν έγινε η δίκη, δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά, σημείωσε, «μεγαλύτερο πρόβλημα συνιστά η ενοχοποίηση ανθρώπων που είχαν πάει στη δίκη ως μάρτυρες, όχι για να υπερασπιστούν την οργάνωση αλλά για να καταθέσουν ως μάρτυρες προσώπων, που άλλα αθωώθηκαν, άλλα καταδικάστηκαν».


Κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη τόνιζαν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά επί της ουσίας του θέματος». Για το ίδιο θέμα συγκρούστηκαν στην εκπομπή «NETWΕEK» ο Νικήτας Κακλαμάνης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Ένα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων της 17Ν, ο Β. Αγγελόπουλος σε γραπτή του δήλωση τονίζει πως δεν έχει μετανιώσει γι αυτήν του την απόφαση. «Δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή. Κάποιοι το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον Σύριζα. Τυχαίο; Δε νομίζω…» αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή.


Κάποιοι το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον Σύριζα. Τυχαίο; Δε νομίζω…


Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν.»

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: Ο εξοργισμένος Τάσος Μητρόπουλος όρμησε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστα της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, «αναχαιτίζοντας» τον Γιώργο Ανατολάκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», που αποκαλύπτει και το περιστατικό, όλα αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαϊου.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Μητρόπουλος μπήκε στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζου και διεκδίκησε τα «κεκτημένα» του, με ορμή και μαχητικότητα που δικαιώνει το παρατσούκλι «Ράμπο», το οποίο τον συνόδευε από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Αιτία της οργής του «Ράμπο» ήταν ένα αίτημα που του είχε υποβάλλει νωρίτερα, τηλεφωνικώς, ο κ. Λυκουρέντζος. Ο Γραμματέας είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο να αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην πέμπτη θέση της λίστας, αντί της τέταρτης, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Προς τι το αίτημα της «μετακίνησης», κατά μία θέση; Απλούστατα, η Συγγρού προόριζε την τέταρτη για έναν έτερο βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού: Τον άρτι αφιχθέντα από τον ΛΑΟΣ, Γιώργο Ανατολάκη.

«Αμυνόμενος» ο μεσοεπιθετικός, «επιτιθέμενος» ο αμυντικός...
Ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι οι «εισροές» από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη - κι όχι μόνο από αυτό- θα προκαλούσαν ... μάχες χαρακωμάτων και θέσεων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δοθείσης της «στενότητας χώρου».

Να όμως που υπάρχει και δευτερογενής παρενέργεια: Οι «εισροές» αυτές προκάλεσαν...τον άγριο ανταγωνισμό παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ίδιας ομάδας, τροποποιώντας όμως τους ρόλους τους: Ο μεσοεπιθετικός Τάσος Μητρόπουλος βρέθηκε στην ανάγκη να αμύνεται σθεναρά για να ανακόψει τον εφόρμηση του αμυντικού Γιώργου Ανατολάκη.

Φυσικά ένας «Ράμπο», αμύνεται και ως  «Ράμπο». Σύμφωνα με μια εκδοχή για το συμβάν, ο κ. Μητρόπουλος έριξε κάτω το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου. Οι φωνές ακούστηκαν παντού κι έτσι δεν άργησε να ειδοποιηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του και πάσχιζε να λύσει έναν άλλο γρίφο, ο οποίος απέρρεε από τις «διευρύνσεις» του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Γιώργο Κοντογιάννη, στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό, το πρόσωπο του κ. Κοντογιάννη έκανε άνω -κάτω τις δυνάμεις του κόμματος στην Ηλεία, καθώς η τοπική οργάνωση αντέδρασε σφοδρά στην τοποθέτησή στη δεύτερη θέση της λίστας.

Τι απέγινε όμως με την υπόθεση του «Ράμπο» και το μήλο της έριδας στη Β' Πειραιά, δηλαδή την τέταρτη θέση στη λίστα; Έγινε αυτό που ήθελε ο κ. Μητρόπουλος. Προηγουμένως, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να παρέμβει μεγαλοπαράγοντας του Ολυμπιακού.

Στην καριέρα τους οι δύο βετεράνοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συνηθίσει να διεκδικούν «πρωτιές». Ποιος θα φανταζόταν ότι το γήπεδο της πολιτικής θα τους έκανε να «τα δίνουν όλα» για μια τέταρτη θέση.

               real.gr
          iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου