25 Μαΐ 2012

Επιθέσεις κατά πάντων στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ

Με επιθέσεις πρωτίστως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δευτερευόντως κατά της ΝΔ και εσχάτως κατά του ΣΕΒ, πορεύεται προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ. Σε μία προσπάθεια δε, να επανασυσπειρώσει τους παλιούς ψηφοφόρους του, ετοιμάζεται για «επικοινωνιακή καταιγίδα», με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε μία προσπάθεια να δώσουν συνέχεια στο... καλό αντίκτυπο που θεωρείται ότι είχε η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου σε Παρίσι και Βρυξέλλες τις προηγούμενες μέρες, στην Ιπποκράτους σχεδιάζουν την διατήρηση του θέματος στην επικαιρότητα για όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι, τις προτάσεις του έξι σημείων για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας θα επαναλάβει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει στην Ιπποκράτους με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟ του SPD Έλκε Φέρνερ και τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάννες Σβόμποντα. Αμέσως μετά θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Ιλίου, ενώ στην συνέχεια θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την πρώτη περιοδεία του πριν από τις νέες εκλογές σε Κόρινθο, Άργος και Ναύπλιο αύριο.


Την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ενώ τη Δευτέρα, θα παρουσιάσει τα νέα -ελαφρώς μόνο αλλαγμένα- ψηφοδέλτια του κόμματος και την Τετάρτη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, πέραν του Σήφη Βαλυράκη που γνωστοποίησε από τα Χανιά ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ανάλογη πρόθεση έχουν εκφράσει ο Ηλίας Καρανίκας, ο Μιχάλης Παντούλας και ο Χρήστος Κατσούρας. Από κοντά και αρκετά άλλα, λιγότερο γνωστά στελέχη ανά την Ελλάδα, ενώ κανείς μέχρι σήμερα δεν αποκλείει και εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον βαθμό που θα επιλέξει να κάνει δεκτές εισηγήσεις που δέχεται για «αποκεφαλισμούς» στελεχών, σενάριο πάντως που δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.


Εντωμεταξύ χθες, κλιμακώθηκε ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ, με το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου να κατηγορεί εμμέσως τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκολόπουλο ότι κρύβεται πίσω από τις πιέσεις στην τρόικα για μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, απαντώντας στις δικές του κατηγορίες περί μυστικής συμφωνίας του κ.Βενιζέλου με την τρόικα την τελευταία στιγμή και «πίσω από την πλάτη» των κοινωνικών εταίρων. «Οι μάσκες έπεσαν. Οι “κύκλοι του ΣΕΒ” που είχαν την μύγα και μυγιάστηκαν –μιας και ο κ.Βενιζέλος είχε μιλήσει για πίεση εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων, χωρίς να κατονομάσει τον ΣΕΒ- είναι ο ίδιος ο κ.Δασκαλόπουλος», υποστήριξε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία σε υψηλούς τόνους μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, όπου ο τελευταίος φέρεται να παραδέχθηκε πως πίσω από τους «κύκλους του ΣΕΒ» βρισκόταν ο ίδιος. Η κ.Γεννηματά μάλιστα, τον κάλεσε σε ειρωνικό τόνο αν θέλει να δείξει τα «φιλεργατικά του αισθήματα», να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μην μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο την ανανέωση κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, μια και οι σχετικές ρυθμίσεις δεν είναι υποχρεωτικές. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε στην ουσία ότι οι θέσεις του ΣΕΒ έναντι της τρόικας, των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρες και συνεπείς», ήταν η απάντηση του ΣΕΒ που με ανακοίνωσή του υποστήριζε πως «τα υπόλοιπα, προφανώς, δεν αφορούν ούτε τον ΣΕΒ ούτε τον πρόεδρό του».


Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ υψώνει τους τόνους και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως «φιάσκο» τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο. «Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, ενώ για κόμματα που «συμπεριφέρονται ως μεγάλα, αλλά δεν είναι», μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Τη διαφοροποίησή της με την στρατηγική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, κατέθεσε με άρθρο της η Άννα Διαμαντοπούλου, που υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιλέγει τον κύριο αντίπαλό του εντός της Κεντροαριστεράς γιατί γνωρίζει ότι αυτή είναι μία διαμάχη από την οποία τελικά μόνη κερδισμένη βγαίνει η Δεξιά».


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου