25 Μαΐ 2012

Επιμένει στην καταγγελία του μνημονίου o Aλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επισκέψεις του σε Γαλλία και Γερμανία άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα από τις γειτονιές της Αθήνας και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Πετράλωνα. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως το κόμμα του με το που θα έρθει στην εξουσία θα καταγγείλει το μνημόνιο.

Aναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει «λαυράκι». Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.


Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;


Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, λέγοντας ότι αυτό είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ωστόσο πολύς λόγος έγινε για τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Δραγασάκης ο οποίος διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 ότι η καταγγελία του Μνημονίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Επίσης τόνισε ότι κάποιες πλευρές του Μνημονίου πρέπει να επανεξετασθούν και να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, για κάποιες άλλες θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ κάποια τμήματα θα καταργηθούν.


Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε συνδικαλιστικές ομοσπονδίες εργαζομένων τόνισε πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.


Ταυτόχρονα επιτέθηκε κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους δύο «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που - όπως είπε - μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να το πράξει.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και προσέθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.


Σχολιάζοντας τις επαφές Βενιζέλου στις Βρυξέλλες, είπε ότι φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού.


Για τις επαφές Σαμαρά προσέθεσε ότι «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του - την Ανγκελα Μέρκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της Ντόρας Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους».


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου