18 Μαΐ 2012

Ο Πικραμμένος ζήτησε από τους υπουργούς του να αρνηθούν τους μισθούς τους

Έκκληση προς τους υπουργούς που αποτελούν την κυβέρνησή του, να αρνηθούν τους μισθούς που δικαιούνται, απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Ο πρωθυπουργός μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο και τόνισε πως πρέπει όλα τα μέλη της κυβέρνησης να δηλώσουν πως «δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κύρια μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για 30 μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης είπε πως «είμεθα απολύτως σύμφωνοι, κύριε πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί».

Στην συνέχεια ο κ. Πικραμμένος κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην προβαίνουν σε δαπανηρές μετακινήσεις και δραστηριότητες. «Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος», τόνισε.

«Θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και, κυρίως, όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν», συνέχισε.

Αναφορικά με το θέμα της εμφάνισής του ή όχι στις συνόδους του ΝΑΤΟ αλλά και σε αυτήν της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί καθώς όπως τόνισε «με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση», όπως είπε.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα ορίζοντας τα δύο σημεία που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. «Το ένα όριο», είπε, «είναι οι υποχρεώσεις της χώρας και το άλλο όριο η κατάσταση της κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πικραμμένος έθεσε τον βασικό στόχο αυτής της κυβέρνησης: «Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση».

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους συναδέλφους του ότι τα ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή συντάξεων επαρκούν έως και τον Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε επισημάνθηκε το γεγονός ότι μια πρόσκαιρη λύση θα ήταν να δοθεί το ένα δισεκατομμύριο που παρακρατήθηκε από τη τελευταία δόση.

Από τη δική του πλευρά ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταλούν αμέσως τα ενημερωτικά σημειώματα σε όλους τους φορολογούμενους για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τα έτη 2009 και 2010.

          iefimerida.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου