18 Μαΐ 2012

"Ανήθικη η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα"

Σφοδρή επίθεση στους γερμανούς αξιωματούχους εξαπέλυσε o νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman σε άρθρο του στους New York Times, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση δεν είναι Ελληνική αλλά Ευρωπαϊκή. 

"Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα, ούτε για Ισπανικό ή ιταλικό. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.
Η ηθική των Γερμανών επιτάσσει να λένε για το πώς δημιουργήθηκε η κρίση από τις προβληματικές χώρες. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις τώρα.
Δεν μπορείς να τους επιβάλεις μηδενική ανάπτυξη.

Το να κάνεις μαθήματα υπευθυνότητας στους Έλληνες, αναφέρει το moneypost.gr,την ώρα που αποκρύπτεις ότι είσαι μέρος του προβλήματος, είναι ανήθικο.
Χρειάζεται μια ειλικρινή συζήτηση, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη.
Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο"

Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ως προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Ειδικότερα, μιλώντας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της απονομής των βραβείων Καρλομάγνος (όπου βραβεύθηκαν και μέλη της συντακτικής μας ομάδας) τον ακούσαμε να εκφραζει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, τονίζοντας μας πως μια ενδεχόμενη επάνοδο στη δραχμή θα έκανε πολύ δυσκολότερα τα πράγματα για τον ελληνικό λαό.

Mάλιστα ο κ. Γιούνκερ δε δίστασε να χαρακτηρίσει το θέμα της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ ως «ξεκάθαρη προπαγάνδα των ΜΜΕ».

            iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου