19 Απρ 2012

Στον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του Άκη

Στον ανακριτή προσέρχονται την Πέμπτη η σύζυγος και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων προμηθειών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατηγορούνται για "ξέπλυμα χρήματος" μέσω της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου η πρώτη και του ακινήτου της Δεινοκράτους η δεύτερη, από off shore εταιρείες του Α. Οικονομίδη και του Ν. Ζήγρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση:
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου "...στις 25-5-2006, ενεργώντας από κοινού με τον Αστέριο Οικονομίδη, απέκτησε περιουσία εν γνώσει του γεγονότος ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα, δια της καταρτίσεως του υπ' αριθ. 5207/25-5-2006 εικονικού συμβολαίου της συμβολαιογράφου Πειραιά, Μαρίας Νάκου, με το οποίο φερόταν ότι αγόρασε από τον Αστέριο Οικονομίδη ένα διαμέρισμα 3ου και 4ου ορόφου, επιφανείας 402 τ.μ. Επί της οδού Δεινοκράτους 60 αρ. στην Αθήνα (Κολωνάκι), η αγορά του οποίου, μέσω της εταιρείας Bluebell SA, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α. Α. Τσοχατζόπουλος, είχε γίνει για της τοποθετήσεως περιουσίας (τουλάχιστον 98.430.024 δρχ ή 288.852,87 ευρώ), προερχομένης απο το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού".

Για τη Βασιλική Σταμάτη το πόρισμα αναφέρει ότι:
"Στις 16-4-2010 ενεργώντας από κοινού με τους Α. Α. Τσοχατζόπουλο και Ταλίτα – Μαρία ΤΣεκούρα, απέκτησε περιουσία εν γνώση κατά το χρόνο της κτήσης του γεγονότος ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα, δια της καταρτίσεως του υπ' αριθ. 15867/16-4-2010 συμβολαίου της συμβολαιογράφου Πειραιά, Μαρίας Κολοβού, με το οποίο φερόταν ότι απέκτησε από την αμερικανική εταιρεία NOBILIS INTERNATIONAL LLC, νόμιμη εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α. Α. Τσοχατζόπουλος, ένα εκίνητο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου αριθμ. 33, η αγορά του οποίου και η εν συνεχεία εκτέλεσεη σε αυτό εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών TORASCO Investment Ltd και NOBILIS INTERNATIONAL LLC, πραγματικός ιδιοκτήτης των οποίων ήταν ο Α. Α. Τσοχατζόπουλος, είχαν γίνει για της τοποθετήσεως περιουσίας (τουλάχιστον 300.000.000 δρχ ή 880.411,00 ευρώ πλέον 1.312.112,50 ευρώ που αντιστοιχούσε σε εργασίες ανακαίνισης), προερχόμενης από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού Α. Α. Τσοχατζόπουλου".

Εκτός από τις δύο γυναίκες, σε απολογία έχουν κληθεί άλλα 8 πρόσωπα. Όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ήδη η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης.

Προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί στις 27 Απριλίου, έλαβε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έφτασε στην Ευελπίδων περίπου στις 09:45 και μπήκε στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή από την πίσω πόρτα.

Στις 10.30 περίπου αποχώρησε, αφού πήρε προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Κατά την αποχώρησή της, έγινε αντιληπτή από παρευρισκόμενους, οι οποίοι την την αποδοκίμασαν, έντονα.

          directnews.gr
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου