19 Απρ 2012

Πού είναι το «κλειδί» του ηλεκτρονικού φακελώματος

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το τελευταίο διάστημα, έγινε μια αναβάθμιση στον τεχνολογικό εξοπλισμό του ΤΑΧΙΣ, ο οποίος είναι και το κλειδί τις επιτυχίας σε αυτό το εγχείρημα.

Πράγματι, μέχρι πρόσφατα, μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς, οι δυνατότητες του συστήματος κρίνονταν αντικειμενικά ανεπαρκείς για να σηκώσουν το βάρος της.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, με την βοήθεια και της τρόικας, έγιναν ορισμένες πολύ κρίσιμες τροποποιήσεις, κατά τρόπο αθόρυβο, πράγμα ασύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα, κι έτσι φτάσαμε στο σημείο, χθες, το υπουργείο Οικονομικών να είναι σε θέση να κάνει τις ανακοινώσεις που έκανε.

Μολονότι και πάλι εκφράζονται αμφιβολίες, σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει κάλυψη 100% όλων όσων ανακοινώθηκαν, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι από τεχνικής απόψεως υπάρχει πλέον μια δυνατότητα υλοποίηση που ξεπερνά το 50%.

Μέχρι πρόσφατα, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 25%. Όπερ σημαίνει ότι το ΤΑΧΙΣ είναι πλέον σε θέση να κάνει εκτεταμένες διασταυρώσεις κι αυτή τη φορά να αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Κατά συνέπεια, οι ανακοινώσεις, όπως τουλάχιστον επισημαίνεται από αρμόδια στελέχη, δεν είναι «κούφια λόγια», αλλά έχουν βάση. Και σύντομα, αυτό, θα αποδειχθεί στην πράξη. Μάλιστα, το επόμενο βήμα θα είναι να επεκταθεί το σύστημα των διασταυρώσεων και στις τράπεζες, εφόσον λυθούν κάποια επιμέρους, αλλά ουσιαστικά προβλήματα που εκκρεμούν ακόμα σε αυτή την περίπτωση.

             newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου