19 Απρ 2012

Ανεπιθύμητος στη γενέτειρά του

Ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ της νεώτερης πολιτικής ιστορίας ενδέχεται να καταρρίψει στις επικείμενες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εκτός από πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν», του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας , είναι πιθανόν να γίνει ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα εκλεγεί στη γενέτειρα των Παπανδρέου στην Αχαΐα.

Όπως όλα δείχνουν το Κίνημα θα βγάλει έναν βουλευτή στη συγκεκριμένη περιφέρεια με αποτέλεσμα οι άλλοι υποψήφιοι να έχουν ανέβει στα κάγκελα επειδή ο Παπανδρέου θα εκλεγεί χωρίς σταυρό.

Πληροφορίες δε του parapolitika.gr αναφέρουν πως του διεμήνυσαν να μην τολμήσει να κατέβει στην Πάτρα ! 

Την αποδόμηση της εποχής του Γιώργου Παπανδρέου επιχειρεί ο Βενιζέλος, παίρνοντας σε κάθε ευκαιρία σαφείς αποστάσεις από την 2ετία της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος, όχι μόνο δέχτηκε εισηγήσεις από τα στελέχη του, αλλά και τους συνεργάτες του να κάνει αυτό τον σαφή διαχωρισμό και να λάβει αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε πιέσεις προκειμένου να μην επιτρέψει περαιτέρω δημόσιες εμφανίσεις του Γιώργου μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Πόσο θα πείσει άραγε καταγγέλλοντας το λεφτά υπάρχουν τώρα, όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν η πολιτική που υπηρετούσε και ακολουθούσε;

Ένα άρθρο με αιχμές υπογράφει ο Θόδωρος Κατσανέβας με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και με τίτλο «Η διαφθορά έχει έναν πατέρα, τον εκάστοτε αρχηγό», ζητώντας παράλληλα να λογοδοτήσει ο Κώστας Σημίτης για το πάρτι της διαφθοράς επί των ημερών του.

Ο Θόδωρος Κατσανέβας, καταφέρεται κατά του «εσμού κυβερνητικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, παρατρεχάμενων» που «σφύριζαν αδιάφορα» μπροστά στα φαινόμενα διαφθοράς εκείνη την περίοδο. Όπως γράφει «όλα αυτά που βγαίνουν στη φόρα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο... είναι και ήταν γνωστά. Ο κόσμος το είχε τούμπανο, και κάποιοι κρυφό καμάρι. Για να παραφράσουμε και τη γνωστή Παγκάλειο ρήση, αυτοί οι κάποιοι, μαζί με τους μεσάζοντες της διαφθοράς, "μαζί τα φάγανε"».

Ο πρώην βουλευτής αναφέρεται στην περίοδο Σημίτη με μελανά χρώματα. Περιγράφει μάλιστα μια συνάντηση του με τον πρώην πρωθυπουργό, όπου του επισήμανε το «πάρτι της διαφθοράς» με το δημόσιο χρήμα, πράγμα που προκάλεσε την έκρηξη του Κώστα Σημίτη ο οποίος του ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία.

«Ας μη γελιόμαστε. Από το κεφάλι βρομάει το ψάρι. Και σήμερα αν πυροβολούν τον πιανίστα, τον Άκη, καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν τους αρχιμουσικούς. τους ενορχηστρωτές και το συνθέτη. Όπως η νίκη, έτσι και ή ήττα δεν είναι ορφανή. Η διαφθορά έχει έναν πατέρα, τον εκάστοτε αρχηγό», γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη, που ήταν πρωθυπουργός την περίοδο της προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1 και καταλήγει ζητώντας να λογοδοτήσει ο πρώην πρωθυπουργός: «Ο αρχηγός είτε γνωρίζει για το πάρτι και πρέπει να λογοδοτήσει γι'αυτό. Αν δε γνωρίζει, ή δε θέλει να γνωρίζει, και πάλι πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό».

           parapolitika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου