15 Ιουλ 2012

Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» - Ο Διώτης ανοίγει τους λογαριασμούς 1000 πολιτικών

Τα περιουσιακά στοιχεία άνω των χιλίων πολιτικών προσώπων περνά από κόσκινο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με εντολή του επικεφαλής του, αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, με στόχο να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα.

Συγκεκριμένα ο κ. Διώτης, που έχει πιστωθεί την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, και πλέον χειρίζεται το καυτό θέμα του οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η παραγγελία του κ. Διώτη αφορά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου.

Ουσιαστικά, με το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο οποιονδήποτε υπηρέτησε σε δημόσια θέση ή χρημάτισε σύμβουλος σε υπουργείο ή δημόσια επιχείρηση και οργανισμό. Κύριος στόχος είναι ο εντοπισμός των περιπτώσεων όπου υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (μίζες), καθώς αυτή η κατηγορία μαζί με τη σύσταση συμμορίας για παράνομες οικονομικές πράξεις είναι οι μόνες που δεν παραγράφονται στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ήδη δόθηκε εντολή για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού.  Πρόκειται για περιπτώσεις για τις υπάρχουν καταγγελίες, ότι υπάρχει μεγάλη... ψαλίδα ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο Πόθεν Έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.


Παράλληλα, το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποία θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους! Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», αν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ.

Στο γραφείο του κ. Διώτη υπάρχουν και έξι φάκελοι για εξοπλιστικά προγράμματα.

          iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου