15 Ιουλ 2012

Τέλος στις διπλές συντάξεις για 200.000 δικαιούχους βάζει η κυβέρνηση

Μαχαίρι στις διπλές συντάξεις σκέφτεται να βάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των περικοπών, ενω δέχεται εισηγήσεις να καλέσει 200.000 άτομα να επιλέξουν εως το τέλος του χρόνου, ποιά απο τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.

Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ' ύψος» που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Οι περικοπές των διπλών συντάξεων επηρεάζουν κυρίως τους γιατρούς του ΕΣΥ που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ και δημόσιο), δικηγόροι (απο το Ταμείο Νομικών αλλά και από διάφορα άλλα ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), οι πανεπιστημιακοί, αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς.

Ακόμη, τα μέτρα αφορούν και τις χήρες που εργάζονταν, οι οποίες λαμβάνουν διπλή σύνταξη (τη δική τους και του εκλιπόντος). Το άδικο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο δικαιούχος πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο ταμεία επί 35 χρόνια και μέρος αυτών των χρημάτων θα χαθεί με τα νέα μετρα.

Η κυβέρνηση δίνει ε όσους λαμβάνου διπλή σύνταξη, δύο επιλογές: ειτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των δύο συντάξεων, είτε να ζητηθεί απο τους δικαιούχους να διαλέξουν ποιά σύνταξη επιθυμούν να λαμβάνουν, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο.

          iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου