24 Ιουν 2012

"Ας σώσουμε τους ανθρώπους όχι τους τραπεζίτες"

Ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Αλμάνσα, δημοσιοποίησε στο Youtube ένα βίντεο με την ιστορία της γυναίκας και από εκεί και πέρα η ιστορία πήρε το δρόμο της.

Η Μαρία είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της, καθώς και με τη μητέρα και τον αδερφό της ο οποίος είναι ανάπηρος.

Είναι άνεργη και εκείνη και ο σύζυγός της και ζουν με τη σύνταξη της μητέρας της η οποία είναι 400 ευρώ καθώς και με τη στήριξη του δημάρχου και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το σπίτι τους υποθηκεύτηκε όταν ο σύζυγος της Μαρίας θέλησε να αγοράσει ένα κτήμα με ελιές προκειμένου να βγάλει λάδι και να το πουλάει αλλά οι διεθνείς συγκυρίες δεν ήταν ευνοϊκές για εκείνον με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να μείναι με ένα χρέος της τάξης των 200.000 ευρώ.

Στις 27 Ιουνίου η τράπεζα θα τους έκανε έξωση όμως μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση τους έδωσε έναν μήνα διορία να δουν τι θα κάνουν.

 Η τράπεζα στην οποία η οικογένεια χρωστάει είναι η περιβόητη Bankia η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας η οποία πρόσφατα διασώθηκε δεχόμενη την ενίσχυση με 19 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει ότι 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ισπανία μετρούν όλα τους τα μέλη στην ανεργία.

Και από το ξεκίνημα της κρίσης, 150.000 άτομα έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και 300.000 ακόμη περιμένουν με αγωνία την έλευση του κλητήρα.

Η ιστορία της Μαρίας είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται όλο και περισσότεροι Ισπανοί εφόσον η ανεργία αγγίζει το 24,4% του ενεργού πληθυσμού.

             radar.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου