3 Ιουν 2012

Φόβοι για μονοψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ

Στην πλήρη αποσαφήνιση της στάσης του για τη συγκρότηση κυβέρνησης, μετά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, προχωρά το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη απευθυνθεί με «σκληρή ρητορική» απέναντι στην τεχνητή πόλωση που, κατά την Ιπποκράτους, προκαλούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφενός ο κ. Σαμαράς απέδειξε σύμφωνα με την Ιπποκράτους ότι δεν διαθέτει σοβαρό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά «ένα κρεσέντο λαϊκισμού με διάσπαρτες ακραίες θέσεις» που εκ των πραγμάτων λειτουργεί υπέρ της ακυβερνησίας».


Η Ιπποκράτους, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής,  επιλέγει για την πορεία προς την τελική ευθεία των εκλογών να θέσει ένα σκληρό δίλημμα προς τους ψηφοφόρους θεωρώντας ότι οι ακραίες αναφορές προκαλούν ένα κλίμα που ούτε οι δύο μεταξύ τους μπορούν εύκολα να συνεργαστούν, ούτε όμως με τους άλλους. Τι χρειάζεται; «Εθνική Στρατηγική», λένε από το ΠΑΣΟΚ κλείνοντας στην πραγματικότητα το μάτι μόνο στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να υποστηριχθεί κυβέρνηση που δεν θα έχει τη δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα ξεπερνά το 50%» ήταν το σύνθημα στο οποίο συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής σε κλειστή σύσκεψη στην Ιπποκράτους υπό τον κ Βενιζέλο.

Πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν  ότι ο μονοψήφιος φόβος ετέθη σε αρκετές συνεδριάσεις στο κεντρικό επιτελείο της Ιπποκράτους. Γνωστά στελέχη υποστήριξαν, παρόντος του κ. Βενιζέλου, ότι το ΠΑΣΟΚ με βάση το 13% της 6ης Μαΐου μπορεί να βρεθεί δύο μονάδες παραπάνω αλλά και με μονοψήφιο νούμερο αν δεν γίνουν εγκαίρως κινήσεις. Δηλαδή εάν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες να το ακούσουν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, τόνισε ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. "Το πρόβλημα λύνεται!" επισήμανε.

Αναλυτικά η δήλωσή του είναιη εξής:


"Αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα. Το πρόβλημα λύνεται!"


                real.gr
             enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου