3 Ιουν 2012

«Για αυτούς τους λόγους έστειλα την επιστολή στη Μέρκελ»

Ο Θάνος Τζήμερος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει την περίφημη επιστολή στη Γερμανίδα Καγκελάριο, τις επιθέσεις που δέχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, αλλά και στις κατηγορίες που του προσάπτουν που όπως λέει «τώρα ο εχθρός και ο δαίμονας τους είμαι εγώ» ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές του θέσεις.
 
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με τις απανωτές δημοσκοπήσεις καθώς και την εγκυρότητα τους, ο κ. Τζήμερος εξέφρασε την επιφύλαξη και το σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις που του έδιναν μέχρι το προηγούμενο σαββατόβραδο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάτω από το 0,5 «και την Κυριακή πήραμε 2,2» ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην επιστολή που έστειλε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Διέψευσε ότι αναφέρθηκε στην Ελλάδα «ως μία άθλια φρικτή χώρα να πάει στο διάολο» και είπε πως «από τις οκτώ σελίδες κάποιοι δημοσιογράφοι απομόνωσαν τη φράση και φρόντισαν να την παραποιήσουν. Είναι ενδεικτικό πως ασκείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας. Έστειλα την επιστολή στη Μέρκελ γιατί πίστευα ότι τα κόμματα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν καμία μεταρρύθμιση. Όλες τις δανειακές συμβάσεις τις υπέγραφαν για να συνεχίζουν να σιτίζουν τους κομματικούς του στρατούς. Η επιστολή στάλθηκε τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλά από πλευράς αξιοπρέπειας στη συνείδηση των Ευρωπαίων και ήθελα να πω ότι υπάρχει μία παραγωγική Ελλάδα που ασφυκτιά στην αγχόνη του κρατισμού. Υπάρχουν φιλότιμοι και εργατικοί Έλληνες που μεγαλουργούν και το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κομματικοί στρατοί οι οποίοι για 35 χρόνια δεν αφήνουν τη δημιουργικότητα του Έλληνα να πάρει ανάσα. Ο δεύτερος λόγος που έστειλα την επιστολή ήταν για να δώσω ένα δείγμα γραφής για το ποιος ήμουν, κανείς δεν ήξερε το Τζήμερο και ούτε τώρα με ξέρουν και αυτό φαίνεται από αυτά που γράφονται τα οποία είναι 180 μοίρες διαφορετικά από αυτό που είμαι. Παρακαλώ όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την επιστολή».

Στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, λέει πως «πάντα βρίσκουμε ένα σημείο για να χτυπάμε έναν άνθρωπο. Δε μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει από τους πολιτικούς. Είναι άλλο πράγμα το πως χειρίζεται η Ευρώπη τη κρίση χρέους και είναι άλλο πράγμα πως εμείς διαχειριζόμαστε στο εσωτερικό της χώρας μας τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική τάξη. Δε φταίει η Μέρκελ που δίναμε επιδόματα σε τυφλούς τερματοφύλακες και συντάξεις σε νεκρούς. Τώρα εχθρός και δαίμονας είμαι εγώ».

«Η Μέρκελ δε μου απάντησε όμως έδειξαν ενδιαφέρον πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης που ήρθαν να ακούσουν μία λογική φωνή».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, αναφέρθηκε στις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις και στη χρηματοδότησή τους. «Πάντα τα κόμματα για να διατηρήσουν τον κομματικό τους στρατό, απομυζούσαν τη μεσαία τάξη. Άλλωστε γιατί δε μιλούν για τα 280 εκατομμύρια που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία στις τράπεζες αλλά και την έκτακτη επιχορήγηση που πήραν για τις εκλογές. Και μέσα σε αυτούς και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ναι μεν καταψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο, πήγε όμως και τα εισέπραξε. Είδατε τι σημαίνει συνέπεια στα κόμματα εξουσίας; Γιατί τα κόμματα δεν έκαναν ρεφενέ από τα μέλη τους ή τους υπουργούς τους και τα πήραν από τη γριούλα;»

Ερωτηθείς για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό ανέφερε «φρίττουμε αν στο κενό που δημιούργησε η έλλειψη ασφάλειας το καλύπτουν οι λοστοί και τα μαχαίρια» σχολιάζοντας τις δράσεις της Χρυσής Αυγής και συνέχισε «το αυγό του φιδιού έσπασε και υπάρχουνε φιδάκια. Υπάρχει κενό εξουσίας. Όσοι σχολιάζουν τις θέσεις μου, δε μένουν στο κέντρο της Αθήνας. Κάναμε κάποιες προτάσεις και αυτές έχουν διαστρεβλωθεί ενώ δεν έχουμε ακούσει ούτε μία αντιπρόταση, δεν προχωράει έτσι η δημοκρατία, συμπαθάτε με!»

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή «παρουσία» στην πληγή του μεταναστευτικού ανέφερε πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να φερθεί ως ένα ενιαίο κράτος και όχι να σφυρίζει αδιάφορα. Σχετικά με το Δουβλίνο 2 που το υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών, άλλωστε πάντα οι υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου είχαν πρόβλημα» και συνέχισε, «για το θέμα του πολιτικού ασύλου να ζητήσουμε ποσόστωση από τους Ευρωπαίους για τον ανθρωπισμό τους. Θέλετε να είστε ανθρωπιστές όπως εμείς, πάρτε και εσείς ένα ποσοστό μεταναστών. Δεν είναι είδα όμως όλα αυτά τα χρόνια μια πρόταση για το μεταναστευτικό. Με χτυπάνε ως φασίστα και χρυσαυγίτη με λευκό κολάρο».

Για το επίμαχο θέμα της κατασκευής ενός «αποτρεπτικού» για τους μετανάστες φράχτη στον Έβρο, ο κ. Τζήμερος σημείωσε «μα δε λέμε ότι η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγκο αμπέλι; Ε τότε ποιο είναι το αντίθετο του ξέφραγκου, δεν είναι το φραγμένο; Εγώ τάσσομαι υπέρ να το κάνουμε και με δορυφόρο, όμως δεν το θέλουν γιατί θα αποκαλυφθούν και άλλες συναλλαγές. Θέλουμε να ακούσουμε θέσεις και αντιπρόταση».

Στη συνέχεια σχολίασε τις χρόνιες εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας τονίζοντας ότι «οι εξοπλισμοί όλα αυτά τα χρόνια, δε γινόντουσαν σύμφωνα με το αξιόμαχο αλλά με το ποιος δίνει τη μεγαλύτερη μίζα».

Αφήνοντας αιχμές για τη στρατιωτική θητεία των πολιτικών αρχηγών της χώρας, ανέφερε, «εγώ υπηρέτησα σε μάχιμες θέσεις για δύο χρόνια και όχι ένα εξάμηνο στο Πεντάγωνο όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες και δε γίνεται να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε».

Τέλος, τάχτηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της εκκλησίας από το κράτος, «μία τέτοια πρόταση βρίσκει άλλωστε και πολλούς ιεράρχες σύμφωνους. Η εκκλησία θα πρέπει να αναπτύξει τον πνευματικό ρόλο. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού, τω θεό» ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή του με τους μάρτυρες του Ιεχωβά, «όπως άλλωστε σας είπα, υπηρέτησα στο στρατό, κάτι που απαγορεύεται για τους μάρτυρες».

          iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου