25 Μαΐ 2012

Mέσα η Άννα έξω ο Πύρρος

Με την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Ίλιον σήμερα το απόγευμα και με την περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα το Σάββατο, ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος τις προεκλογικές εμφανίσεις του.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, ενώ στις 8 το βράδυ θα έχει άλλη ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Ενδιάμεσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί το Φράγμα Ασωπού και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Άργους.

Σήμερα, Παρασκευή, και πριν την ομιλία του στο Δημαρχείο Ιλίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Έλκε Φέρνερ και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Τους κορυφαίους, αλλά και στελέχη της πρώτης γραμμής θέτει προ των ευθυνών τους ο Βενιζέλος, καθώς φοβάται το «ξεδόντιασμα» του ΠΑΣΟΚ από τη ΔΗΜΑΡ που όχι μόνο δημοσκοπικά η πορεία του είναι ανοδική, αλλά και εμφανίζεται ως ένα πιο αισιόδοξο και πιο καθαρό κόμμα στον χώρο της Αριστεράς.

Στο σημερινό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αν και όπως γράφει η Παρασκευή + 13, δεν ξεδιπλώνεται λόγω της εκλογικής μάχης που θα δοθεί αυτοτελώς, ένα σχέδιο που προβλέπει τη συγχώνευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος και ευρύτερος σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα έχει τη δυνατότητα δυναμικότερης παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις.


Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Βενιζέλος εκτιμά ότι θα ξορκίσει την τύχη του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μετά τις απώλειες σε κορυφαία στελέχη από το κόμμα του.

Οι καραμπόλες θα είναι πολλές. Σε όλα τα κόμματα. Ακόμα και στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι πάλι επικεφαλής ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δεν εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές αλλά είναι από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα και υπάρχουν και άλλες σκέψεις, αλλά λέγεται ότι με την τοποθέτηση της κας Διαμαντοπούλου στο Επικρατείας δεν θα υπάρξουν πολλές καραμπόλες στην Α Αθήνας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου