25 Μαΐ 2012

Προβάδισμα στη Ν.Δ.δίνει δημοσκόπηση του Reuters

Η Ελληνική αντιμνημονιακή αριστερά προηγείται κατά 4% σε νέα δημοσκόπηση", γράφει το Reuters, αναφέροντας της δημοσκόπηση της Public Issue, δίνοντας όμως και μια δική του.

"Σύμφωνα με τη δημοσκοπήση της Πέμπτης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη."

Όμως το Reuters αναφέρεται και σε μια άλλη δημοσκόπηση της Data RC, η οποία δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 29.4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει το 28.8% των ψήφων.

Το ίδιο το Reuters παρουσιάζει ένα δικό του γράφημα, που βλέπετε από πάνω, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μέχρι σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι οι αναποφάσιστοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να αποτελούν ένα υπολογίσιμο ποσοστό, στη Συγγρού φαίνεται ότι τα μηνύματα από το μέτωπο της επανένωσης και της πανστρατιάς στην οποία κάλεσε ο Σαμαράς, είναι ιδιαίτερα θετικά.

Όλα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του 2009 επαναπατρίστηκαν ή βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής, με την συσπείρωση να ξεπερνάει το 80% στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τέθηκε σε λειτουργία και το «στρατηγείο» της Ρηγίλλης με το Νίκο Νικολόπουλο να ηγείται του αγώνα της επιστροφής.


          parapolitika.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου