28 Μαΐ 2012

Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ

Ειδική σελίδα ενάντια στην Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde) έχει διαμορφωθεί στο Facebook με τίτλο “Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ”.  Μάλιστα, η σελίδα πλησιάζει τους 4.500 χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι δεν είναι μόνο Έλληνες. 

Οι διαχειριστές κάνουν έκκληση στους οπαδούς να προωθήσουν τη σελίδα, με μηνύματα όπως “Διαδώστε τη σελίδα!!! Η Ευρώπη μας ακολουθεί!!!”.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προσπάθησε να κατευνάσει τον χείμαρρο αρνητικών (και υβριστικών) σχολίων που πυροδότησαν οι δηλώσεις τις στην εφημερίδα Guardian, με ένα μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, όπου δήλωσε ότι νιώθει μεγάλη συμπάθεια για τους Έλληνες , τονίζοντας όμως ότι όλοι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Χωρίς αποτέλεσμα, καθώς φαίνεται. 

Σύμφωνη με το περιεχόμενο των δηλώσεων Λαγκάρντ αλλά όχι και με τον τόνο και το ύφος που αυτές διατυπώθηκαν φαίνεται να είναι η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε την αλήθεια», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, αναφερόμενη στις επίμαχες δηλώσεις της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ για την Ελλάδα και εστιάζει στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της παράλληλης οικονομίας στην Ελλάδα, τα οποία αποτελούν «πρακτικές που υπάρχουν από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους τον 19ο αιώνα».

«Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων.

Εάν η Ευρώπη εγκατέλειπε την Ελλάδα στη μοίρα της, τότε αυτό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αν και η Ευρώπη θα το άντεχε. Δεν είναι όμως σίγουρο και το αντίθετο. Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να κρατήσουν το ευρώ. Συνεπώς η λιτότητα θα έπρεπε να τους τρομάζει λιγότερο από την έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρει κανείς (στους Έλληνες), αλλά με την κατάλληλη διατύπωση»,  καταλήγει το επίμαχο δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro.

         iefimerida.gr
            radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου