11 Μαΐ 2012

"Το Μνημόνιο το έχει ήδη καταψηφίσει ο λαός"

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα πέρασε την πόρτα του γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και η τελευταία συνάντηση του κ. Βενιζέλου στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, αποκλείοντας και πάλι, κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας:

"Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε και στη σημερινή συνάντηση μας, στην πρόταση για κυβέρνηση και με δική μας συμμετοχή. Στην ουσία η κυβέρνηση αυτή, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του Μνημονίου.

Την άρνηση δε τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι συνεπείς στην εφαρμογή του Μνημονίου. Μοιάζουν ωστόσο να μην έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών".

Στη συνέχεια απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ:
"Ο κ. Σαμαράς γίνεται ενοχλητικός όσο στοχοποιεί συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και μνήμη.

Να του υπενθυμίσω ότι οι δικοί μας συνομιλητές στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού. Οι δικοί του ομοϊδεάτες είναι οι Μέρκελ και Σαρκοζί. Ας αφήσει λοιπόν την καραμέλα περί δραχμής γιατί έχει ήδη λιώσει. Μετά τη χθεσινή  μετατόπιση Κουβέλη είχαμε και την ευθυγράμμιση Σαμαρά και Βενιζέλου".

Και έκανε λόγο για κοινή γραμμή τριών κομμάτων: "Έχουμε κοινή γραμμή τριών κομμάτων που θέλουν κυβέρνηση μνημονιακή με αριστερό άλλοθι. Θα ήθελα ο κ. Κουβέλης να παραμείνει σταθερός στην αρχική τοποθέτηση του ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Εμείς δεν παίζουμε και δε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. το Μνημόνιο το έχει καταδικάσει ο λαός με την ψήφο του".

Συνεχίζοντας είπε: "Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μιλήσουν με ουσία και η ουσία είναι τα μέτρα λιτότητας που υφίσταται ο λαός. Αυτή η κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την άρση της μετενέργειας ναι ή όχι; Πρέπει να μας δώσουν απαντήσεις και να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά κόλπα.

Θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση τα 77 νέα μέτρα, ναι ή όχι; Θα επιμείνει στην ευθυγράμμιση των μισθών με μισθούς Βουλγαρίας, ναι ή όχι; Θα επιμείνει στις απολύσεις; Θα επιμείνει στις ιδιωτικοποιήσεις και στην άμεση ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ναι ή όχι";

"Ας μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ας αφήσουν τα παιχνίδια με τις λέξεις απαγκίστρωση, χαλάρωση πριν η φτώχεια η ύφεση και η ανεργία καταστρέψουν τελειωτικά τον τόπο", κατέληξε.

               news247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου