9 Μαΐ 2012

Πρωτοβουλία Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς

Πρωτοβουλία αναμένεται να πάρει τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της ΝΔ και θα απευθύνει πρόσκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Στέφανο Μάνο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο. Τις προθέσεις του για την επανένωση της κεντροδεξιάς δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσει σήμερα κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος και να κλειστούν οι ημερομηνίες για τις συναντήσεις του Προέδρου της ΝΔ με τους αρχηγούς των κομμάτων της κεντροδεξιάς. «Η πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχουν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης» τόνισε στο
Real.gr στέλεχος της ΝΔ.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς για να απαντήσει στο «τελεσίγραφο» Τσίπρα δεν ήταν καθόλου τυχαία «Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.


Τις προθέσεις του για την επανένωση της κεντροδεξιάς δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσει σήμερα κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ.


Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών ζήτησαν με δημόσιες δηλώσεις τους την επανένταξη των κεντροδεξιών κομμάτων. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αλλά και ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησαν την επιστροφή Καρατζαφέρη, Μάνου και Μπακογιάννη στην ΝΔ.


Από την πρωτοβουλία Σαμαρά αποκλείονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Το γεγονός αλλά και ο τρόπος με τον οποίο απέρριψαν την συνάντηση που ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΝΔ. «Άλλωστε το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας» είπε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.


ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση δεν είναι κατ’ αρχάς αρνητικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ. Ωστόσο και τα τρία κόμματα είναι εκτός βουλής και το ερώτημα είναι αν μπορούν να κερδίσουν από αυτή την συμφωνία.


Σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διερευνητικές εντολές τότε οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα. Πόσες έδρες θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει ο Πρόεδρος της ΝΔ; Σε αντίθετη περίπτωση μια συνεργασία Μπακογιάννη – Μάνου, η οποία βρίσκεται στα «σκαριά»
ενδέχεται να φέρει ισχυρότερη κοινοβουλευτική δύναμη στα δύο φιλελεύθερα κόμματα. Επίσης μπορεί να είναι πιο εφικτή μια μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω εξετάζουν τα επιτελεία των κεντροδεξιών κομμάτων και αναμένεται να βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα πριν συναντήσουν τον Πρόεδρο της ΝΔ. 


Απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ο Γ. Καρατζαφέρης τη συνεργασία με τη ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «προδότη» και «δωσίλογο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μέσα από την εκπομπή του στον τηλεοπτικό του σταθμό, ξέσπασε για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Μου λένε για συνεργασίες. Με ποιον να πάω; Με αυτόν που πρόδωσε, με αυτόν που δεν είχε το θάρρος να πάει και να φιλήσει το μνήμα της γυναίκας που τον έκανε άνθρωπο, που τον έκανε υπουργό σε ηλικία 38 ετών;».

Πάντως, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του είπε πως «δεν έχω καμία όρεξη να ανακατευθώ, εγώ θα είμαι παρόν όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις του μη παρέκει…».

Όπως γράφει το Έθνος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε στην εμμονή του προέδρου της ΝΔ να πάμε σε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. «Μου έλεγε ότι “θα με κάνει η Μέρκελ πρωθυπουργό“» τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας: «Σε έκανε η Μέρκελ κιμά».
 
                  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου