9 Μαΐ 2012

Ιδού ο αλαζόνας και επικίνδυνος Τσίπρας

Σενάρια τρόμου στο επιτελείο Σαμαρά από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων Τσίπρα. «Στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία από το ΚΚΕ στο χώρο της αριστεράς παίζει κορώνα-γράμματα τη χώρα» λένε στη ΝΔ.

Σοκ και δέος προκάλεσαν στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πριν συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά περιέγραψε ένα μαξιμαλιστικό πλαίσιο όρων προκειμένου να υπάρξει η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για την προοπτική συγκρότησης μίας κυβέρνησης με αριστερό προσανατολισμό έστω και με την ψήφο ανοχής του πρώτου κόμματος.


«Στην προσπάθειά του να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία από το ΚΚΕ στο χώρο της αριστεράς παίζει κορώνα-γράμματα τη χώρα» ακούστηκε στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού μόλις ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να διερωτώνται «ποιος είναι ο λόγος που ο Τσίπρας σπεύδει να συναντήσει κόμματα εκτός κοινοβουλίου βάζοντας όρους εκ των προτέρων στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή» προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της γραμμής ότι επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί το υψηλό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές.


Το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σκληρό και επί της ουσίας κλείνει κάθε χαραμάδα αισιοδοξίας για τη σημερινή συνάντηση των δυο που θα γίνει περισσότερο για λόγους πρωτοκόλλου και για τίποτε άλλο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ που χαρακτηρίζει πλέον ευθέως τον κ. Τσίπρα «αλαζόνα και επικίνδυνο για τη χώρα» τον κάλεσε να συνέλθει πριν τη σημερινή συνάντηση εκφράζοντας την οργή του για τα περί απόσυρσης των υπογραφών αφού όπως σημειώνουν από τη Λ. Συγγρού στο μόνο επίσημο κείμενο που υπάρχει η φράση «τροποποίηση πολιτικών του προγράμματος» είναι εκείνο του Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους και δανειστές μας όταν στην Αθήνα επικρατούσε η άποψη ότι το μνημόνιο είναι κάτι περίπου σαν Ευαγγέλιο, όπως παρατηρούν συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.


Χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για την έως τώρα στάση των ευρωπαίων που με την επιμονή τους στις πολιτικές λιτότητας έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση, ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται πλέον να ανησυχεί για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τα μηνύματα που φθάνουν στις Βρυξέλλες από προτάσεις περί κρατικοποίησης οργανισμών και τραπεζών.


Πάντως ο κ. Σαμαράς δεχόμενος και εισηγήσεις συνεργατών του επέμεινε και χθες ότι η χώρα δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες εκλογές κάτι που όμως πλέον συζητείται ανοιχτά στην κομματική βάση μετά και τα όσα ακούστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα.


«Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…» είπε ο κ. Σαμαράς ο οποίος από χθες έβαλε και πάλι τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε κεντροδεξιά και κεντροαριστερά προετοιμαζόμενος προφανώς για τις νέες κάλπες.


Επιστολές στον  πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η πολιτική πραγματικότητα στη χώρα έχει αλλάξει και οι προηγούμενες υπογραφές δεν δεσμεύουν τη χώρα, από τη στιγμή που οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Επίσης στις επιστολές περιγράφει την ανάγκη να υιοθετηθεί εναλλακτικό σχέδιο βασισμένο  στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.
 
                   real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου