18 Απρ 2012

Γκρινιάζουν στην Ν.Δ.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχει προκαλέσει η «πολιτική νεκρανάσταση» προσώπων που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων της περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, επαναφέροντας στα ψηφοδέλτια τους Πέτρο Δούκα, Σάββα Τσιτουρίδη και Βαγγέλη Μπασιάκο, ενώ την ίδια ώρα αφήνει εκτός εκλογικών συνδυασμών τους Γιώργο Βουλγαράκη και Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Μάλιστα, η συμμετοχή των τριών πρώτων αποτελεί μέγιστη γκάφα, αφού η παρουσία τους, επαναφέρει τις πλέον αρνητικές μνήμες της Καραμανλικής διακυβέρνησης. Πέραν τούτου, οι Δούκας, Τσιτουρίδης και Μπασιάκος, έχουν απαλλαγεί από την Βουλή, ενώ η Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος, από την τακτική δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι περισσότερο από ξεκάθαρη. Διαχρονικά το σύστημα Σαμαρά, αντιμετώπιζε με καχυποψία τον Βουλγαράκη. Οπότε τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ρίξει ξανά στη μάχη του σταυρού πρόσωπα που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει το 2009.

Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Σάββας Τσιτουρίδης θα διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο, με την πεποίθηση να κυριαρχεί στην Λεωφόρο Συγγρού ότι η πραγματική ανανέωση θα προέλθει από την κοινωνία μέσα από τις κάλπες.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση ενωτικά , μακριά από αποκλεισμούς , στέλνοντας όμως παράλληλα το μήνυμα ότι υπέρτατος κριτής είναι ο λαός.

Ακούγονται ήδη οι πρώτες γκρίνιες για την συμμετοχή του Γιώργου Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ δεν έκρυβαν την οργή τους για την απόφαση Σαμαρά υπενθυμίζοντας ότι τον κ. Συμπιλίδη είχαν εκτός λιστών ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Κώστας Καραμανλής.

Στη Λεωφόρο Συγγρού πάλι θεωρούν ότι όσο ο καιρός θα περνάει και οι κάλπες θα πλησιάζουν τόσες αυτές οι μουρμούρες θα μειώνονται. Είναι γνωστό πάντως ότι η υποψηφιότητα Συμπιλίδη είχε κλείσει εδώ και αρκετό καιρό, αφού ο πρώην βουλευτής είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μάλιστα του Γιάννη Μιχελάκη στο Κιλκίς είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία.

Αξιοπρεπής έως το τέλος αποδείχτηκε η Λίζα Βόζεμπεργκ που αρνήθηκε να στείλει επιστολή μετανοίας στον Σαμαρά , με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Η Λίζα κλήθηκε χθες την τελευταία στιγμή , στις 4 το μεσημέρι , στα γραφεία της ΝΔ και αφού παρέμεινε μία ώρα στον τρίτο όροφο, αποχώρησε άπραγη. Από τη Νέα Δημοκρατία ορισμένοι καλλιεργούσαν κλίμα επιστροφής της , ωστόσο εκτέθηκαν καθώς η Βόζεμπεργκ δεν έβαλε νερό στο κρασί της, αναφέροντας μόνο ότι μπορεί να επαναλάβει τη δήλωση στήριξης στον Σαμαρά και συστράτευσης για την αυτοδυναμία.

            parapolitika.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου