8 Απρ 2012

Μηνύματα πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κάθε σενάριο κυβερνητικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τη συγκυβέρνηση επιθυμούν τριών ειδών συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ, οι συντεχνίες που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και όλες εκείνες οι δυνάμεις, μέσα και έξω από τη χώρα που θέλουν, όπως είπε, μία αδύναμη κυβέρνηση.

«6 Μαΐου οι εκλογές έρχονται, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε «Εμείς δεν φοβόμαστε το λαό, άλλοι κρύβονται» και ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξει τα πάντα όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι πολύ χαμηλές συντάξεις και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προανήγγειλε μέτρα ανακούφισης για τους δανειολήπτες, όπως για παράδειγμα η δόση του δανείου να μην ξεπερνά το 30% του μηναίου μισθού ενώ ανέφερε πως πρέπει να αποζημιωθούν οι μικροομολογιούχοι και υπάρχει τρόπος, όπως είπε χαρακτηριστικά.


«Αυτοί που γονάτισαν τη χώρα δεν μπορούν να την κάνουν αυτοδύναμη κύριε Βενιζέλο» είπε ο Αντ. Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο είπε ότι ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου. «Δεν ήταν ο κ.Βενιζέλος μέσα στο κάδρο όλων εκείνων των εγκλημάτων που κατήγγειλαν ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ;» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην αριστερά , ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «τζογάρει στην κρίση» και σημείωσε «Από τη δυστυχία της χώρας περιμένει να δυναμώσει και η ίδια. Κι όταν υπάρχει κρίση και πρόσκαιρα εμφανίζεται άνοδος της αριστεράς τότε πολυδιασπάται. Στο μόνο που είναι ενωμένη είναι στο να διώχνει επιχειρήσεις».

Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν και οι «ευκαιριακοί τυχοδιώκτες της Πολιτικής» όπως τους αποκάλεσε και πρόσθεσε «που δεν είναι αριστεροί, αλλά έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες των αριστερών». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι: «Ψαρεύουν σε θολά νερά, χτυπάνε την Ευρώπη, θέλουν έξοδο από το ευρώ, ή θέλουν εντός κι εκτός του ευρώ, ή δεν ξέρουν τι θέλουν… Μοναδική τους προτεραιότητα να επωφεληθούν από την κρίση για να επιβιώσουν ή για να φτιάξουν το κόμμα τους.

Περιμένουν ή εύχονται το χάος για να αποκτήσουν ρόλο μέσα στο χάος. Κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για να βγει Πρωθυπουργός μαριονέτα. Και ρίχνουν “σωσίβιο” στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει, κλείνοντας έτσι το μάτι και στη διαπλοκή Άλλοι εμφανίζονται κατά της δανειακής σύμβασής τώρα, κι ας στήριζαν με κάθε τρόπο το Μνημόνιο και τον κ. Παπανδρέου επί δύο ολόκληρα χρόνια. Κι άλλοι έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν έτοιμοι για γάμο με το ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από κάθε σοβαρότητα» 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, κατηγορώντας τον Α. Σαμαρά ότι βάζει πάνω από το εθνικό συμφέρον το προσωπικό ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφάνισε ως προσωπικό επίτευγμα αυτό που επέτυχε ο Ευ. Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, την ώρα που ο ίδιος κρυβόταν επιμελώς αντί να μετάσχει ενεργά στη διαπραγμάτευση.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήλπιζα ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης. Ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επαναλάμβανε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, δεν θα επαναλάμβανε δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας. Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Χθες όμως ο κ. Σαμαράς τα επανέλαβε όλα αυτά. Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι’ αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής. Ο κ. Σαμαράς εκφώνησε χθες έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν.
 
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου. Ένα και μόνο επίτευγμα εμφάνισε χθες ο κ. Σαμαράς: το PSI, τη δραστική μείωση του χρέους, τη δραστική μείωση των ετήσιων τόκων που βαραίνουν τον προϋπολογισμό της χώρας μας.
 
Την ελάφρυνση του ελληνικού λαού. Εμφάνισε δηλαδή ως επίτευγμά του, αυτό που πετύχαμε ο Λουκάς Παπαδήμος κι εγώ, ως Υπουργός Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά απόντα παρά την πρόσκλησή μας να μετάσχει ενεργά στην διαπραγμάτευση. Ή μάλλον, όχι απόντα, αλλά επιμελώς κρυπτόμενο πίσω από μένα, που ως Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία μου έδωσε και αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή!

Απέναντι σ’ αυτήν την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης. Και καλούμε προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αγωνιστεί μαζί μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να δώσουμε νόημα και προοπτική στις θυσίες αυτές, για να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς στην οριστική υπέρβαση της κρίσης».
 
«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια λαϊκή εξόρμηση για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών», τόνισε το Σάββατο από το Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα.

Υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι θα δεχτούν έναν καταιγισμό παραπλάνησης και εκβιαστικών διλημμάτων.


Την άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.


Από την Κρήτη ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως ο αγώνας είναι δύσκολος, «δεν έχουμε ούτε τα μεγάλα μέσα, ούτε θα προσκυνήσουμε», δήλωσε.


Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενόψει των εκλογών, υποστήριξε από τα Χανιά πως «δεν συμβιβαζόμαστε με το θλιβερό και μίζερο παρών, διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο».  

                   real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου