9 Απρ 2012

Απάντηση του Πάνου Καμμένου για τα ταξιδάκια με ελικόπτερο

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου δεν άργησε να έρθει στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" το οποίο έγραφε:


Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης μετακινούνται με τα υπουργικά αυτοκίνητα ή, για μακρινές αποστάσεις, με αεροπλάνο. Οχι όμως ο Πάνος Καμμένος! Ο ίδιος προφανώς θεωρούσε ότι ... δεν είναι ένας απλός υφυπουργός, αλλά ένας πολιτικός παράγοντας που έπρεπε να μετακινείται με ελικόπτερο και να χρεώνει τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο για τα ταξίδια του αυτά. Ετσι στο διάστημα (2007-2009) που διατέλεσε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρησιμοποιούσε αφειδώς ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για να πηγαίνει όχι μόνο στα απομακρυσμένα νησιά, αλλά και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, στη Σύρο και φυσικά την Ικαρία, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Οπως φαίνεται από τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι πτήσεις με την... Καμμένος Τours έβαλαν μέσα τον προϋπολογισμό του κράτους κατά 248.757 ευρώ, καθότι -ως γνωστόν- το ελικόπτερο δεν καίει... αμόλυβδη.

Φυσικά, δεν είναι διόλου παράλογο ένας υφυπουργός με αρμοδιότητα τη νησιωτική πολιτική να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ορισμένες φορές ένα ελικόπτερο για να μεταβεί σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Είναι όμως απόλυτα παράλογο να το κάνει αυτό τακτικά, να χρεώνει με σχεδόν 250.000 ευρώ τα δημόσια ταμεία μόνο γι' αυτό τον λόγο και μάλιστα για μετακινήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος. Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα, από το πόστο αρχηγού κόμματος πλέον, ευαγγελίζεται μια άλλη Ελλάδα, την τελευταία φορά που είχε εξουσία στα χέρια του την «αξιοποίησε» για να κάνει βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με ελικόπτερα, στην υγεία φυσικά των κορόιδων (βλ. Ελληνα φορολογούμενου).

Για παράδειγμα, στις 6 Αυγούστου του 2008 το υπουργείο πλήρωσε 12.768 ευρώ ώστε ο κ. Καμμένος να πάει στον Πόρο, στη Μύκονο και τη Σάμο. Τον Δεκαπενταύγουστο του ίδιου έτους, σε μία πρωτοφανή επίδειξη εργασιομανίας, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πήρε πάλι το ελικόπτερο (κόστος 13.542 ευρώ) για να πάει στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία και τη Μύκονο.

Εδώ δεν είναι... Καναδάς

Μόλις πριν από λίγους μήνες, στον Καναδά, είχε ξεσπάσει σάλος όταν ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε ελικόπτερο που του διέθεσε η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μια πτήση διάρκειας δέκα λεπτών. Στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος, όχι μόνο δεν αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που κατασπαταλούσε με αυτό τον τρόπο το υστέρημά του.


Έτσι λοιπόν χθές το βράδυ ο Πάνος Καμμένος έγραψε στη σελίδα του στο facebook.
" ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ e-mail ΔΙΑΧΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ¨ΧΡΕΩΝΕΙ ¨ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑ ΣΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ 2000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ...

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙ.

ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ
ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

Η ΚΡΗΤΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΤΟΜΑ"



«Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα τιμολογημένο» λέει στον realfm 97.8 ο Π. Καμμένος και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι έχουν υπογράψει δήλωση μετάνοιας στην τρόικα.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον Νίκο Χατζνηνικολάου υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε είναι απολύτως τιμιλογημένο και προκύπτει, όπως είπε, από την ανάπτυξη. «Ανάπτυξη όχι γενικώς και αορίστως αλλά με συγκεκριμένα ποσά που θα παρουσιάσουμε σε αναλυτικούς πίνακες» είπε ο κ. Καμμένος ασκώντας κριτική στα δυο μεγάλα κόμματα που ετοιμάζονται να περάσουν από τη βουλή τη χρηματοδότηση για το 2011 και μέρος του 2012 όταν όπως είπε «το κράτος χρωστάει σε επιχειρήσεις περίπου 7,5 δις ευρώ».


Ο κ. Καμμένος μίλησε για «όργανα των τοκογλύφων στην Ε.Ε. που ελέγχουν τους προϋπολογισμούς μας σε γραφεία των Βρυξελλών», επανέλαβε ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ, σημείωσε ωστόσο πως η χώρα μας δανείζεται με υψηλά επιτόκια εν αντιθέσει με την Κύπρο που δανείζεται από τη Ρωσία και την Κίνα με επιτόκια που δεν ξεπερνούν το 1%.


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέμεινε στη θέση του για απόδοση ποινικών ευθυνών σε όλους όσοι «έδωσαν άφεση αμαρτιών στις μαύρες σακούλες της Siemens» ενώ για τα όσα είχε δηλώσει περί σύμπραξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Η συνεργασία αφορά μόνο σε προγραμματική βάση. Συμφωνούμε για παράδειγμα στη διαγραφή του παράνομου χρέους, διαφωνούμε όμως σε θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό».


Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είπε «έχουν υπογράψει δήλωση μετάνοιας προς την τρόικα και το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύονται για την εφαρμογή του προγράμματος».


«Η πόλωση είναι για τα μάτια του κόσμου, γίνεται υπό τις διαταγές της τρόικας αφού ακόμη και η Λαγκάρντ υποδεικνύει στο λαό τι θα ψηφίσει» είπε ο κ. Καμμένος και κατέληξε: «Δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι. Εγώ ξέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα υπέγραφαν ποτέ την παράδοση της κυριαρχίας μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου