11 Απρ 2012

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Συνελήφθη έξω από το σπίτι του ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις δικαστικές αρχές για την απόκτηση του συνόλου της περιουσίας του. Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.


Ο πρώην υπουργός συνελήφθη στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Μπαίνοντας στη ΓΑΔΑ δήλωσε: Πάμε στον ανακριτή, θα τα πούμε εκεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και κατά άλλων προσώπων που είχαν λειτουργήσει ως παρένθετα πρόσωπα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.


Η εισαγγελική έρευνα διήρκησε αρκετούς μήνες κι αφορούσε στο σύνολο της περιουσίας του πρώην υπουργού (ακίνητα, off shor και κίνηση λογαριασμών).


Σε βάρος του και σε βάρος των άλλων εμπλεκομένων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση ανατέθηκε με βάση πρόσφατο νόμο σε πρόεδρο πρωτοδικών ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις ανακρίσεις.


Παράλληλα, έρευνες στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Ομήρου 8 στο Κολωνάκι, διεξάγει η αστυνομία και το ΣΔΟΕ.


Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, πρότεινε την Μεγάλη Τρίτη στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας.


Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι απέκρυψε περιουσιακά του στοιχεία στη δήλωση του πόθεν έσχες για το 2009.


Σύμφωνα με τη διαδικασία ο κ. Τσοχατζόπουλος μπορεί να λάβει προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να απολογηθεί.


Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου ανακριτή και του εισαγγελέα που ερευνά τα οικονομικά του πρώην υπουργού.


Οι κατηγορίες αφορούν την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών μέσω off shore εταιρειών για την απόκτηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2010, στο οποίο δεν συμπεριέλαβε το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου, θέμα που είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό η Real News.


Κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε στους δημοσιογράφους: "Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί."
Άνδρες της Αστυνομίας είχαν μεταβεί από τις 10 και στο πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου επί των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, προκειμένου να εξετάσουν όσα έγγραφα βρίσκονταν εκεί.


Συνολικά έχουν εκδοθεί εντάλματα για πέντε πρόσωπα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αφορούν σε άλλο συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού, καθώς και σε συνεργάτιδά του.


Αυτή την ώρα παρουσία εισαγγελέα γίνεται έρευνα στο σπίτι της κόρης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα έχει εντοπίσει τη διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσω Ελβετίας.

Το χρονικό της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου και το ρεπορτάζ από τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται ο πρώην υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου