11 Απρ 2012

Βόμβα στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου

Πολεμική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ιπποκράτους, σχετικά με τη συμμετοχή των κ.κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος δέχεται ισχυρές πιέσεις να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, ενώ από την άλλη ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία καλεί τα μέλη και τα στελέχη σε συστράτευση, υπογραμμίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ο κ.κ. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου, θα συμπεριλαμβάνονται στις λίστες και θα είναι υποψήφιοι, ο πρώτος στην Β’ Αθηνών και ο δεύτερος στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στο ΠΑΣΟΚ καθώς μέχρι και χθες κάποιοι και κάποιες έδειχναν την εικόνα ότι απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη δεν αποκλείουν ακόμη και αποχωρήσεις υποψηφίων την τελευταία στιγμή.

Ηττημένη, απαξιωμένη και πλήρως αδρανοποιημένη εσωκομματικά βγαίνει από την κόντρα της με τους ναυτεργάτες η Διαμαντοπούλου, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Η υπουργός που θα μείνει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ως «υπουργός της φωτοτυπίας» βρίσκεται , σύμφωνα με πληροφορίες , σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται σε αυτή τη φάση να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα στραπάτσα είναι απανωτά και ο Βενιζέλος σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα καθώς η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αρνητικές παρενέργειες.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο τόπος χρειάζεται την εμπειρία, τη δύναμη και τις διεθνείς σχέσεις που έχει αποκτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιστεύω στην αποτελεσματικότητά του, την έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές γιατί πιστεύει ότι μετά από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να περάσουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. «Είμαστε σε στάδιο εκκίνησης για ένα καλύτερο αύριο, δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία» τόνισε.


Όπως είπε, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη συμφωνία του PSI, στήριξη την κυβέρνηση ευθύνης που κατάφερε να σφραγίσει τη συμφωνία, με την οποία για πρώτη φορά σταματούν να πληρώνουν οι μικρομεσαίοι και αναλαμβάνει το βάρος του φορτίου το χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Η κα. Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει πιο έμπρακτη αυτοκριτική από το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και δεν ήταν υποψήφιος αρχηγός για το κόμμα του;» κάνοντας λόγο για «γενναία ανάληψη ευθύνης». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «δεν είπα ότι απέτυχε, είπα ότι ανέλαβε τις ευθύνες του».


Προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται όλες τις δυνάμεις του και έκανε λόγο για δύσκολη αναμέτρηση, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν βάζουμε τρομοκρατικά διλήμματα στο λαό, απλώς περιγράφουμε την πραγματικότητα. Υποχρέωση μας είναι να δώσουμε διεξόδους».


Αναφερόμενη στα υπόλοιπα κόμματα, είπε ότι αν και δε συμφωνεί με το ΚΚΕ, έχει ξεκάθαρη θέση, ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, λέγοντας «ναι» στην Ευρώπη αλλά «όχι» στο μνημόνιο. Για τη ΝΔ είπε ότι η πρότασή της είναι το ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να γίνει πρωθυπουργός.


Από την πλευρά της
η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτική κατεύθυνση, βάσει προγραμματικής σύγκλισης.

Σημείωσε ότι προεκλογικά ο διάλογος είναι δύσκολος, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με άλλες δυνάμεις «και να βρούμε κοινό πολιτικό λόγο». 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου