1 Απρ 2012

Αντιμέτωπη με σκάνδαλο ρατσισμού η Σκότλαντ Γιάρντ

Η Σκότλαντ Γιάρντ είναι αντιμέτωπη με σκάνδαλο ρατσιστικής αντιμετώπισης ενός έγχρωμου νεαρού, ο οποίος χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να καταγράψει τους αστυνομικούς που τον κακοποιούσαν.

Στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο, ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει στον νεαρό, ο οποίος διαμαρτύρεται: "Το πρόβλημα με σένα είναι ότι θα είσαι πάντα αράπης".

Την ηχογράφηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Guardian, έγινε από έναν 21χρονο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε ενώ οδηγούσε, συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε βαν της αστυνομίας, μετά τις ταραχές του περασμένου Αυγούστου στο Λονδίνο.

Ο νεαρός είπε ότι ένιωσε "σαν ζώο" εξαιτίας της μεταχείρισης που είχε και κατηγορεί τον έναν αστυνομικό ότι γονάτισε στο στήθος του, στραγγαλίζοντάς τον.

Στο ηχογραφημένο απόσπασμα της μεταξύ τους συνομιλίας, ο αστυνομικός ακούγεται να παραδέχεται την πράξη του και να τον βρίζει.

Μερικές στιγμές αργότερα, άλλος αστυνομικός, επιδίδεται σε μπαράζ ρατσιστικών σχολίων και προσθέτει: "Πάντα θα έχεις μαύρο δέρμα. Μην κρύβεσαι πίσω από το χρώμα σου".

Ο 21χρονος είχε καταγγείλλει το περιστατικό και παρέδωσε το κινητό του ως απόδειξη. Ωστόσο, η αρμόδια διεύθυνση της αστυνομίας είχε αποφασίσει να μην κινήσει διαδικασίες κατά των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Τώρα, ωστόσο, αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης, καθώς οι δικηγόροι του νεαρού απείλησαν να προσφύγουν στο ανώτατο δικαστήριο. Ο ένας από τους αστυνομικούς τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου