31 Μαρ 2012

Προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα της ΕΛΣΤΑΤ

Έντονη δυσφορία ακόμα και εντός του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η τελική μορφή του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ με αρκετούς βουλευτές να αναφέρουν ότι ο «απροκάλυπτος τρόπος με τον οποίο συγκαλύφθηκαν οι ευθύνες των Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου εξαγριώνει την κοινωνία και μας εκθέτει ακόμα περισσότερο ενόψει εκλογών».

Δεν είναι λίγα άλλωστε τα έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος που εκτιμούν ότι το πόρισμα «κάνει ζημιά την χειρότερη στιγμή. Την στιγμή δηλαδή που ανέβαιναν τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις».

Για ποιο λόγο όμως επέλεξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο να συγκαλύψει τα όσα τραγικά έγιναν τους 3 τελευταίους μήνες του 2009 αλλά να εξυμνήσει εκείνες τις άστοχες πολιτικές; Ερώτημα που προβληματίζει ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα όσα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου αποτελούν ισχυρό επιχείρημα απέναντι στις όποιες πιέσεις άσκησε το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου και αυτό του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η πρώτη απάντηση που επιχειρούν να δώσουν ορισμένοι είναι πως «ο Βενιζέλος, ενόψει εκλογών δεν επιθυμεί να ανοίξει μέτωπο με το παπανδρεϊκό στρατόπεδο».

Άλλοι πάντως, υποστηρίζουν ότι για την τελική μορφή του κειμένου «ο Βενιζέλος δεν είχε καμία εμπλοκή καθώς έλλειπε στην Κύπρο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τις τελευταίες ώρες, πριν την παράδοση του τελικού κειμένου στον πρόεδρο της Βουλής, ασκήθηκε ασφυκτική πίεση στον πρόεδρο της εξεταστικής Χρήστο Πρωτόπαπα προκειμένου να απαλείψει τα αιχμηρά σημεία.

             newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου