27 Ιουν 2012

H προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι θα συναντηθεί απόψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Αύριο το μεσημέρι ο κ. Παπούλιας αναμένεται να έχει επαφές με τον Αυστριακό πρωθυπουργό κ. Βέρνερ Φάιμαν αλλά και με τον τον πρόεδρο του Ευρ. Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς. Το απόγευμα, στις 19.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Παράλληλα ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Μετά τη συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Επίσης ο Πρωθυπουργός παρέδωσε την επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα την κομίσει στον Πρόεδρο της Κομισιόν και τον Πρόεδρο του ευρωπαικού συμβουλίου.

Το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Ανταλλάξαμε απόψεις και διαμορφώσαμε το περιεχόμενο που θα αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής» και συμπλήρωσε: «Οι απόψεις της Ελλάδας πρέπει να διατυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος θα το πράξει».
 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία, ενώ είπε πως «τα μέτρα είναι αδυσώπητα και αναποτελεσματικά».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ακόμη μία σύσκεψη με τους κκ. Χατζηδάκη, Ζαννιά και Σταϊκούρα λίγες ώρες πριν αναχωρήσει, με πτήση της γραμμής, για τις Βρυξέλλες.


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου