22 Ιουν 2012

"Εάν αποτύχει η Σύνοδος η Ε.Ε. θα γίνει λεία των κερδοσκόπων"

Αν η ΕΕ αποτύχει να βρει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, θα γίνει λεία των κερδοσκόπων, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η βρετανική "Γκάρντιαν" και η ιταλική "Λα Στάμπα", ο Μόντι προέβλεψε επίσης ότι, αν η οικονομική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι λαϊκές διαμαρτυρίες θα αυξηθούν.

"Θα υπήρχαν ολοένα και ισχυρότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων χωρών και μια παρενόχληση των ασθενέστερων χωρών", δήλωσε σύμφωνα με την "Γκάρντιαν".

"Οι επιθέσεις αυτές θα έπλητταν όχι μόνον αυτούς οι οποίοι δεν θα είχαν σεβαστεί τους κανόνες που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ, αλλά επίσης χώρες όπως η Ιταλία", πρόσθεσε.


Οι δηλώσεις του Μόντι έγιναν πριν αρχίσει σήμερα στη Ρώμη μια μίνι σύνοδος κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, η οποία πρόκειται να προετοιμάσει την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.


Αν δεν προκύψει κανένα αξιόπιστο σχέδιο, "η λαϊκή απογοήτευση έναντι της Ευρώπης θα αυξηθεί", προειδοποίησε ο Μόντι.


"Για να βγούμε σε καλές συνθήκες απ' αυτή την κρίση της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι απαραίτητη περισσότερη ολοκλήρωση", επέμεινε επίσης, σύμφωνα με την "Γκάρντιαν".


Όμως ακόμη και το παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκό ιταλικό κοινοβούλιο είναι απρόθυμο να εμβαθύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για να απαντήσει στην κρίση, ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Τα ταλέντα μεσολαβητή του Μόντι θα χρειαστούν κατά τη σημερινή μίνι σύνοδο κορυφής, κατά την οποία οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης θα επιχειρήσουν μία προσέγγιση θέσεων, που σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετικές, ώστε να βρουν κοινές λύσεις στη σοβαρή κρίση του χρέους που πλήττει τη νομισματική ένωση.


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου