27 Μαΐ 2012

Ταξιδεύει στον κόσμο στη σκιά του Άκη o Γ. Παπανδρέου

Κατ' αρχήν στις σημειώσεις του ο πρώην στενός συνεργάτης του πατέρα του κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει πως εμπλεκόμενος στα σκάνδαλα με τις μίζες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «καθάρισε» μετά από συνεννόηση που είχε «με τον ίδιο τον ΓΑΠ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πονοκέφαλο στους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι περιμένουν τι άλλο θα προκύψει μέσα από τη δικογραφία και αν ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει και άλλη φορά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα ενδιαφέρον έχει η απάντηση του προφυλακισθέντα πρώην υπουργού στη συμπληρωματική κατάθεση για τις περίφημες σημειώσεις του.

Επιπλέον θεωρείται βέβαιη η δεύτερη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομική κρίση και για το πώς φτάσαμε στην είσοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Ό,τι και να προκύψει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί τελικά ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κληθεί να εξηγήσει για ακόμη μια φορά την πολιτική του. Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει σχετική έρευνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αποκλείει καθόλου.

Μέχρι τότε ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε ευρωπαικές πρωτεύουσες. Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και στις επόμενες εβδομάδες θα συγκληθεί η ολομέλεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος καθώς προς το παρόν δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας άλλος ηγέτης, μιας και η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρείται ένας τελείως απαξιωμένος οργανισμός. Ο κ. Παπανδρέου επίσης έχει σκοπό να συνεχίσει να συνταντά προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο, όπως, για παράδειγμα, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Μπιλ Κλίντον.

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα κήρυξε χθες από την Πάτρα ο Πέτρος Ευθυμίου, που συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη των στελεχών της Αχαΐας, ζητώντας να μην λείψει κανείς.
Ωστόσο και αυτή η συνάντηση στελεχών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εξέπεμψε μήνυμα εσωστρέφειας, αφού τέθηκαν θέματα που αφορούν στην εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαίου.

Μεσολάβησε επίσης συζήτηση για την συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο της Αχαίας, αφού υποστηρίχθηκε οτι αν το Κίνημα έχει μία έδρα στον Νομό, αυτή δεν μπορεί να την έχει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Υπήρξε ωστόσο άμεση απάντηση και ανέβηκαν οι πολιτικές και όχι μόνον θερμοκρασίες από άλλα στελέχη που συγκαταλέγονται στο Παπανδρεϊκό μπλοκ που ξεκαθάρισαν επί λέξει:
Απαξιώσατε τον Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό, τώρα θέλετε να τον διώξετε και από την Αχαία. Αν αυτό συμβεί, εμείς θα εγκαταλείψουμε το ΠΑΣΟΚ.

       newsbomb.gr
      parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου