27 Μαΐ 2012

Ελεύθερος o Γιάννης Παπαγιάννης

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστής ιστολογίου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για ανάρτηση συκοφαντικού περιεχομένου σε βάρος του.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

"Αθώος” δηλώνει μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Δηματρακόπουλου ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η δήλωση του κυρίου Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:
“Σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος κος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Γιάννη Παπαγιάννη, κατηγορώντας τον, ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός στα απειλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα οποία λαμβάνει από αγνώστους.

Η ανωτέρω ανυπόστατη και ψευδής καταγγελία αποτέλεσε την αφορμή, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και να συλληφθεί.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι κίνδυνος υπάρχει για την ελευθεροτυπία, όταν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ως δήθεν ηθικοί αυτουργοί ανωνύμων απειλητικών τηλεφωνημάτων”. 

O Γιάννης Παπαγιάννης συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία “της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης”

             radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου