3 Απρ 2012

Kαμίνης ο διαδηλωκτόνος

Ο δήμαρχος της Αθήνας, αφού  ξήλωσε τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι και του χαλάνε το πρεστίζ  της  πρωτεύουσας  , όλα τα υπόλοιπα τα έκανε μπαλάκι και τα πέταξε, μαζί με τις ευθύνες του στην Ελληνική Αστυνομία!

Ναρκωτικά, σκουπίδια, παραεμπόριο, πορνεία, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστες συνωστισμένοι σε λίγα τετραγωνικά με  αρρώστιες, επιδημίες , απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και όλη  την αφόρητη κατάσταση που αυτά προκαλούν στην Αθήνα τα φόρτωσε στις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ και καθάρισε από τις δικές του τεράστιες ευθύνες.

Διότι είχε κατά νου ένα άλλο, τιτάνιο, έργο να διεκπεραιώσει. Να σταματήσει δια παντός τις διαδηλώσεις  που κάνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες και του υποβαθμίζουν το πρόσωπο του ιστορικού κέντρου. Έκανε λοιπόν μια πρόταση νόμου με 16 άρθρα που έχει ήδη στείλει σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με αυτήν υποχρεούται ο οργανωτής μιας ..δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης  ναν ειδοποιεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την πραγματοποίησή της την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές. Έχει δε άμεση ευθύνη ο οργανωτής σε περίπτωση που προκύψουν ζημιές. Και υποχρεούται να αποζημιώσει όσους υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Ακόμη , με την  πρόταση νόμου που κατέθεσε ο κ. Καμίνης,  δίνεται η δυνατότητα στον γενικό αστυνομικό δ/ντή να απαγορέψει επικείμενη δημόσια, υπαίθρια, συνάθροιση, με σύμφωνη γνώμη του οικείου προέδρου Πρωτοδικών και απλή γνωμοδότηση του δημάρχου. Δεν ξέχασε να κάνει μνεία ,στην πρότασή του και στις ολιγάριθμες διαδηλώσεις. Στην πρόταση δεν αναφέρεται αριθμός συμμετεχόντων, περιλαμβάνεται όμως η αρχή της αναλογικότητας. Αυτό σημαίνει ,με απλά λόγια, ότι η Αστυνομία έχει  τη δυνατότητα να περιορίζει τους διαδηλωτές στην άκρη του δρόμου ή και στο πεζοδρόμιο  για να μην κλείνει η κυκλοφορία στο κέντρο από τους διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις τέλος λοιπόν, συμπεραίνω εγώ, αν γίνει δεκτή και ψηφιστεί η πρότασή του.
Διότι ο οργανωτής της διαδήλωσης θα πρέπει να παίρνει την άδεια της Αστυνομίας 24 ώρες πριν. Πως? Προφορικά? Γραπτά  και μάλιστα ,όπως είναι συνηθισμένα τα όργανα της τάξης, με αναφορά εις τριπλούν.

Αν, τώρα δεν είναι κλεισμένο το κέντρο για άλλη δημόσια ,υπαίθρια συνάθροιση, όπως  π.χ. gay parade, που είναι στα must του δημάρχου, μπορεί και πάλι να αρνηθεί,  ο γενικός αστυνομικός δ/ντής , αφού πρώτα ή και κατόπιν...it doesn't matter!, η εξουσία συνηθίζει να παρακάμπτει το νόμιμο πρωτόκολλο, πάρει τη σύμφωνη γνώμη του οικείου προέδρου Πρωτοδικών και την απλή γνωμοδότηση του δημοκράτη δημάρχου.

Έτσι λοιπόν Σάββατο δεν μπορεί να αποφασιστεί συνάθροιση για Κυριακή! Γιατί ,απλούστατα, είναι αργία και δεν δουλεύει καμία από τις αρμόδιες αρχές.

Αν υπάρξει οργανωτής που θα αναλάβει όλες αυτές τις ευθύνες για αποζημιώσεις όσων, τυχόν, υποστούν βλάβη ζωής, σωματικής ακεραιότητας και ιδιοκτησίας, παραβλέψει και την ασύμμετρη απειλή των γνωστών-αγνώστων μπαχαλάκηδων που μπορεί να εισχωρήσουν και να προκαλέσουν, -όλως αυθορμήτως και χωρίς...κέρδος κέρατα - καταστροφές θα πρέπει να ειδοποιήσει μέρες πριν, να δηλώσει και αριθμό ή έστω μέγεθος  (μικρή,μέτρια,μεγάλη) διαδήλωσης και κατόπιν να κάνει στο σταυρό του και να τάξει και στον 'Αγιο Φανούριο να του φανερώσει την άδεια για να γίνει τελικά αυτή η καθ΄ όλα "αυθόρμητη" διαδήλωση των πολιτών.

Το Σύνταγμα νομίζω περιλαμβάνει άρθρο που διασφαλίζει σε δημοκρατικό πολίτευμα , όπως το δικό μας, το δικαίωμα στη συνάθροιση και την διαμαρτυρία των πολιτών.

Ο κ. Καμίνης όμως ,που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα απολύτως σαν έργο όσο καιρό είναι δήμαρχος, πέρα από την υποβάθμιση, την αποδόμηση και την εξαθλίωση του Κέντρου και των ιστορικών περιοχών της Αθήνας , λόγω πιθανής  ανικανότητας και  ανυπαρξίας   βούλησής του να προσφέρει κάτι θετικό για τον εξωραϊσμό της περιοχής και την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών , δεν πιστεύει στη δημοκρατία και ζητά, αναιδώς, να αφαιρεθούν κι αυτά τα τελευταία δικαιώματα του λαού  στη διαμαρτυρία με την πρόταση νόμου που κατέθεσε.

Μένει να δούμε αν πιστεύουν στη δημοκρατία οι βουλευτές και οι εισηγητές που θα υπερψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν την πρότασή του. Μένει, τελικά, να δούμε πόση δημοκρατία απέμεινε σε αυτόν το τόπο που τη γέννησε και πόσοι και ποιοί λειτουργοί της είναι αντάξιοι εκπρόσωποι των πολιτών που τους έβαλαν μέσα στο κοινοβούλιο και τους πληρώνουν, από το υστέρημά τους πλέον,  για να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Αν απαγορευτούν, επί της  ουσίας, με την υπερψήφιση της πρότασης του κ. Καμίνη οι διαδηλώσεις, δυστυχώς θα έχουν απαγορευτεί και τα τελευταία ψήγματα της δημοκρατίας  και αυτό θα είναι  εις βάρος των κυβερνόντων , οι οποίοι ήδη έχουν εκτρέψει το Σύνταγμα κι έχουν επιβάλλει πρόσωπα, μη εκλεγμένα από το λαό, όπως ο κ Παπαδήμος,  να ψηφίζουν, να νομοθετούν,  και να αποφασίζουν παρακάμπτοντας το υπάρχον Σύνταγμα  όπου και όποτε δεν τους βολεύει.

Στο ήδη βεβαρημένο, λοιπόν ,παρελθόν τους , με σκόπιμες πράξεις ή παραλήψεις, που πέρασαν  τα όρια και  εφάπτονται, από καιρό,  με την απόδοση κατηγορίας  εθνικής προδοσίας, θα προσθέσουν και  αυτό της χαριστικής βολής στη δημοκρατία. Και ίσως αποτελέσει αυτή τους η ενέργεια την τελευταία σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου