17 Νοε 2011

Απεσύρε η Benetton το φιλί Πάπα – Ιμάμη

                                      
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκε, η ιταλική εταιρεία Benetton ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη διαφήμιση που έδειχνε το Πάπα Βενέδικτο να φιλιέται περιπαθώς με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ Ταγιέμπ μετά την έντονη αντίδραση του Βατικανού.

Η παραποιημένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει φωτομοντάζ πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών να φιλιούνται στο στομα

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού χαρακτήρισε τη διαφήμιση «απολύτως απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Άγιου Πατέρα, αντικείμενο χειραγώγησης και εκμετάλλευσης από εκστρατεία δημοσιότητας με εμπορικούς σκοπούς».
«Λυπούμαστε που η χρήση εικόνας του ποντίφικα και του ιμάμη προσέβαλαν τους πιστούς με αυτόν τον τρόπο», απάντησε η Benetton, προσθέτοντας ότι στόχος της καμπάνιας ήταν «αποκλειστικά η μάχη εναντία στο μίσος σε όλες του τις μορφές».
Η ιταλική εταιρεία είναι γνωστή για τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες της που έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου