1 Ιουλ 2012

Ανοίγει ο φάκελλος ΤΟR-Μ1

Η υπόθεση των ΤΟR-Μ1 επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο έπειτα από την ανάθεσή της στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και στον επίκουρο ανακριτή Ιωάννη Σταυρόπουλο, τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση διώξεων εναντίον 12 προσώπων για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής » πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας ήταν γνωστά από την εμπλοκή τους και σε άλλες δικογραφίες σκανδάλων, τα οποία είχαν επίσης σχέση με διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Το έγγραφο που απευθύνεται σε ιδιωτική τράπεζα δείχνει ότι για την υπόθεση των Tor-M1 κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο άλλοτε διευθυντής του ίδιου υπουργείου Αντώνης Κάντας, ο Βλάσης Καμπούρογλου, αλλά και ο Αραβας έμπορος όπλων Φουάντ αλ Ζαγιάτ, γνωστός στα ανακριτικά γραφεία ως ο "χοντρός".

Παρά ταύτα η υπόθεση των Tor-M1, που ενεργοποιείται τώρα μετά και τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, λίμναζε επί χρόνια σε γραφείο ανακρίτριας.

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ είναι οι μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Άκη Τζοχατζόπουλου, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας.

Μόνο το μαύρο χρήμα για την προμήθεια των ρωσικών πύραυλων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 81 εκατ. ευρώ.


Προέκυψαν επίσης νέα στοιχεία για δεκάδες άλλα ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και νέες εξωχώριες εταιρείες σε Παρθένους Νήσους και Νησιά Κεϊμάν.


Οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με την υποβολή νέων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.



H Βίκυ Σταμάτη σκέφτεται να ζητήσει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο,υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή και ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν για το σύζυγό της «έχουν κλονίσει το γάμο τους!»

Tο ζευγάρι έφτασε στα πρόθυρα του διαζυγίου, κυρίως μετά το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί, ακόμη και με την υποχρέωση της να βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Η νευρικότητα της Βίκυς φαίνεται ότι χτύπησε κόκκινο μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της καθώς έκρινε, ότι το δημόσιο συμφέρον μετράει περισσότερο από το συμφέρον του 5 χρονου παιδιού της, το οποίο η ίδια επικαλείται κατά κόρον.

Νομικοί κύκλοι τόνισαν σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ότι η κ. Σταμάτη εξέταζε το ενδεχόμενο να υποβάλει αγωγή διαζυγίου σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικαλούμενη ισχυρό κλονισμό του γάμου τους, μετά τις αποκαλύψεις περί ημερολογίων, σημειωμάτων, offshore εταιρειών κλπ.

Άτομα από το περιβάλλον της φυλακής κάνουν λόγο για δυνατά παράπονα και επικρίσεις που δέχεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τη σύζυγο του, για την κατάσταση που βιώνει η ίδια και το παιδί τους.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι στις συναντήσεις του ζεύγους, υπάρχει ένταση, ενώ η Βίκυ ακούγεται να λέει στον πρώην υπουργό «Είμαι στη φυλακή άδικα. Πώς το ανέχεσαι αυτό»;

Το κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες, όταν η Βίκυ πληροφορήθηκε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου πρότεινε ως μάρτυρα στην ανάκριση, πρόσωπο από τη φρουρά που είχε ο πρώην υπουργός. Αυτό εξόργισε την κ. Σταμάτη, καθώς ο μάρτυρας στην κατάθεση του φέρεται να απέδωσε τον σπάταλο βίο του πρώην υπουργού στις απαιτήσεις της συζύγου του.

          iefimerida.gt
              skai.gr
            tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου