6 Ιουλ 2012

H Τρόικα μοιράζει «κόκκινες»

Μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στα έσοδα εντόπισαν οι ελεγκτές οι οποίοι ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους, που θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους με τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε κυρίως από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς περιμένουν να ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα όσα θα ανακοινώσει για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αμέσως μετά θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.


«Στόχος είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας» τόνιζαν συνεργάτες του, δίνοντας το κλίμα που θα επικρατήσει στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει με την Τρόικα. Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου
υγείας.

Τα πρώτα συμπεράσματα της Τρόικας


• Μαύρη τρύπα στα έσοδα


• Δεν προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις


• Δεν έγιναν απολύσεις στο δημόσιο


• Δεν έκλεισαν δημόσιοι οργανισμοί


• Δεν μειώθηκαν οι δημόσιες σπατάλες


• Αναγνωρίζουν την αύξηση της ύφεσης


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζήτησαν να έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών την Κυριακή, λίγες ώρες πριν αποχωρήσουν και μία ημέρα πριν από την πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα στην συνεδρίαση του Eurogroup. «Την Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» προειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών οι Τροικανοί. «Το γνωρίζω» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.


Γ. Στουρνάρας: Πρώτα η επίτευξη των στόχων και μετά ζητάμε


«Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών στους Financial Times.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός πρόσθεσε πως ο κυβερνητικός συνασπισμός θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προτού ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.


Το δημοσίευμα που υπογράφεται από την Kerin Hope φέρει τον τίτλο «η Ελλάδα παραιτείται του αιτήματός της για χαλάρωση των όρων του προγράμματος», σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά αναζήτησης πιο ήπιων όρων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, μετά τις προειδοποιήσεις πως αυτά θα απορρίπτονταν από τους διεθνείς πιστωτές.


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου