6 Ιουλ 2012

Όλη η αλήθεια για Μαζιώτη-Ρούπα

Απίστευτο παρασκήνιο, τρομακτικά λάθη και μπάχαλο διαρκείας στην «αλυσίδα» συνεννόησης μεταξύ αστυνομίας και δικαιοσύνης υποκρύπτει η ανακάλυψη μόλις την Τετάρτη το μεσημέρι ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι στην οργάνωση του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, είχαν να δώσουν δυο εβδομάδες σημεία ζωής στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων όπου παρουσιάζονταν μετά την επιβολή περιοριστικών όρων εναντίον τους. Δηλαδή να προσέρχονται 3 φορές το μήνα(πρώτη, δεκαπέντε και είκοσι του μήνα)και να δίνουν παρουσία. Κατόπιν εορτής όπως γίνεται πάντα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, διέταξε χθες ΕΔΕ για ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα της συντεταγμένης πολιτείας(μετά το σκάνδαλο με τις συνεχείς αποδράσεις στελεχών της Siemens)ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διοικητή ασφαλείας του Α.Τ Εξαρχείων, ο οποίος φέρει τον βαθμό του αστυνόμου Α'.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Τετάρτη το μεσημέρι τα Εξάρχεια ενημερώνουν την Ασφάλεια Αττικής ότι οι κατηγορούμενοι είχαν χάσει τον δρόμο προς το τμήμα. Από τις 15 Ιουνίου ο Μαζιώτης και από τις 18 Ιουνίου η Ρούπα. Την 1η Ιουλίου(δεύτερη συνεχόμενη υποχρέωση τους για παρουσία), πάλι έχασαν τον δρόμο αλλά και πάλι τα Εξάρχεια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γινόταν. Η έρευνα για την... φυσική ύπαρξη των κατηγορούμενων από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων πιθανόν να καθυστερούσε κι άλλο εαν στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που παρακολουθούσαν την έκβαση της δίκης που συνεχίζεται, δεν παραξενεύονταν και δεν τους έζωναν τα φίδια για τις δύο συνεχόμενες απουσίες τους από το εδώλιο και την εκπροσώπηση τους στο ακροατήριο(νομίμως βέβαια)από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Ρούπα και Μαζιώτης δεν είχαν προσέλθει στο δικαστήριο στις 25 και 29 Ιουνίου ενώ στις 4 Ιουλίου, δίκη δεν έγινε. Έντρομοι και κάθιδροι οι αστυνομικοί από τα Εξάρχεια που ειδοποιούνται διαπιστώνουν την παραβίαση των όρων και στέλνουν το ραπόρτο στην Ασφάλεια Αττικής που με τη σειρά της ενημερώνει την Διεύθυνση Αναζητήσεων κατόπιν εορτής. Μέχρι χθες τη νύχτα παρά τις έρευνες οι κ. Μαζιώτης και Ρούπα παρέμεναν άφαντοι.
Αλληλοκατηγορίες

Χθες με καταγγελίες τους σε ΜΜΕ συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ επετέθησαν με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά της δικαιοσύνης λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης παραπομπής σε δίκη των κατηγορούμενων του «Επαναστατικού Αγώνα» με αποτέλεσμα να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι οι προφυλακισμένοι. Για το θέμα σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, ανέφερε ότι για το θέμα είχε υπάρξει εσωτερική έρευνα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Κολιοκώστα ο οποίος δεν είχε καταλογίσει ευθύνες λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης. Το ζητούμενο βέβαια που αποφεύγουν για άγνωστο λόγο να αναφέρουν οι προστάτες των αστυνομικών είναι τι έκανε η αστυνομία στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας από τον Οκτώβριο του 2011 που οι φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

           makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου