20 Ιουλ 2012

«Πρωθυπουργό της δραχμής» χαρακτηρίζει τον Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρωθυπουργό της δραχμής» χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να τεθεί το ελληνικό θέμα.

«Μας κατηγορούν ότι ήμασταν εκείνη η δύναμη η οποία θα οδηγούσε μέσω της ακύρωσης του Μνημονίου τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα , νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής. Δεν υπάρχει διέξοδος με αυτήν την πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, μιλώντας στον vimafm, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.


Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η επιμήκυνση του Μνημονίου από τη στιγμή που θα σημαίνει την επιμήκυνση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής, των ίδιων πολιτικών λιτότητας, δεν συνιστά καμία διέξοδο. Παράλληλα χαρακτήρισε υποτιμητικό ο πρωθυπουργός να έχει συνομιλητές του όχι τους Ευρωπαίους ομολόγους του ,αλλά τους υπαλλήλους τους, όπως είναι η τρόικα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να θέσει την ανάγκη να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να τεθεί το ελληνικό θέμα, το οποίο σαφώς συνδυάζεται με το συνολικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Ευρώπης απέναντι στην κρίση.


Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα και θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών από τις τράπεζες. 


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου