16 Ιουλ 2012

«Ποια εξεταστική για το Μνημόνιο; Είναι και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση»

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο CRASH που κυκλοφορεί και τον Παναγιώτη Τζένο, δίνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης. Μεταξύ άλλων απαντά σε καυτά ερωτήματα, όπως είναι η εξεταστική για το μνημόνιο, η μη υπουργοποίηση του, η επιτυχία της κυβέρνησης, τα “κλεμμένα”, η Χρυσή Αυγή αλλά και η “επόμενη μέρα “στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για την εξεταστική για το μνημόνιο:
Μήπως ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται και στο ΠΑΣΟΚ; Η έλλειψη αυτοδυναμίας δεν είναι χωρίς πολιτικές συνέπειες.

Για την μη υπουργοποίηση του:
Άκουσα ότι ετέθη κάποιο ζήτημα βέτο από την Δημοκρατική Αριστερά για το πρόσωπο το δικό μου και του κυρίου Γεωργιάδη… Επίσης διάβασα οτι η ΔΗΜΑΡ δεν έθεσε κάποιο τέτοιο θέμα. Επειδή αυτό καταλήγει να είναι παραπολιτική φιλολογία, μένω σε αυτό που είναι σημαντικό και μείζον, ότι ο πρωθυπουργός είναι ελεύθερος να επιλέξει, συνεκτιμώντας προφανώς μια σειρά από πράγματα, αυτούς που θεωρεί στη συγκεκριμένη στιγμή και περίσταση ικανούς και κατάλληλους να ανταπεξέλθουν. Σε ο,τι με αφορά η σχέση μου με την πολιτική παραμένει αυτή που ήταν εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή μια σχέση πρωτίστως ιδεολογική και ηθική.

Για «τα κλεμμένα»:
Το  «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» πρέπει να είναι μια πολύ επίμονη και συστηματική εργασία της νέας κυβέρνησης. Στην περίπτωση π.χ. του Τσοχατζόπουλου έχουμε τον ίδιο και την οικογένειά του κρατούμενους, αλλά ανάκτηση χρημάτων δεν έχουμε.

Για την Χρυσή Αυγή:
Μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας στρέφεται προς αυτή την μορφή πολιτικής έκφρασης.Γιατί όμως; Γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κράτος το οποίο δεν λειτουργεί.Εάν δεν απαντηθούν τα κοινωνικά αίτια, πιστεύω οτι η παρουσία της Χρυσής Αυγής δεν θα είναι καθόλου συγκυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει μια περίοδο μέθης και ευδαιμονίας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτές οι περίοδοι τελειώνουν σχετικά σύντομα και μετά προσγειωνόμαστε στον πραγματικό κόσμο των πολιτικών ζητημάτων και προβλημάτων. Το πραγματικό δίλημμα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι καθόλου εύκολο να απαντηθεί και θα έχει σημαντικές εσωτερικές δυσκολίες, είναι κατά πόσο θα εξελιχθεί σε μια αριστερή σοσιαλδημοκρατική δύναμη ή θα δοιατηρήσει τα ριζοσπαστικά-επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

            foxblog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου