16 Ιουλ 2012

«Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ

Ολομέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως οι τοποθετήσεις του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ («δημοφιλή και άφθαρτου σε σχέση με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ» όπως λένε) ενισχύουν την κυβέρνηση Σαμαρά, σε μια εποχή που αρχίζει τις μεγάλες οπισθοχωρήσεις. Και ως εκ τούτου, στοχεύουν στην αποδόμηση Κουβέλη, που θα συμβάλλει και στην αποδόμηση της κυβέρνησης.

Η τακτική αυτή εγκαινιάστηκε με αφορμή τη συνέντευξη Κουβέλη στη χθεσινή
Realnews. Αρχικά απάντησε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και εν συνεχεία το Γραφείο Τύπου του κόμματος: «Ο κ. Κουβέλης και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ καθημερινά αποδεικνύουν ότι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την καταψήφιση και την κριτική στο μνημόνιο και έχουν προχωρήσει στο μπλοκ των εγγυητών και συνεχιστών του. Σήμερα αναδεικνύεται ως η αιχμή του δόρατος της εφαρμογής της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε
επίθεση μέσω του Real Fm 97,8 κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας πως «αυτή η απόλυτη στήριξη του δόγματος Στουρνάρα είναι μια νέα μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά. Δεν μπορούν να κρύψουν αυτήν την μετατόπιση σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους, όσο και αν επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΔΗΜΑΡ, μέσω κύκλων της, επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ τα περί «νεοφιλελεύθερης πολιτικής», αρνούμενη να απαντήσει προς το παρόν δημοσίως. «Εμάς μας ενδιαφέρει κατ’ αποκλειστικότητα η σωτηρία της χώρας και η προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όλα όμως δείχνουν πως η κόντρα μόλις ξεκίνησε…


«Σκοπεύουμε να πιέσουμε την τρικομματική κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο σε αυτήν την καλπάζουσα ατιμωρησία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Την ώρα που υπάρχει λιτότητα, το να κουκουλώνονται τα μεγάλα σκάνδαλα είναι ένα εκρηκτικό μείγμα» και πρόσθεσε πως «θα κάνουμε προτάσεις έτσι ώστε οι εξεταστικές να μην αποτελούνται μόνο από βουλευτές, να κληρώνονται οι βουλευτές που θα συμμετέχουν και να στελεχώνονται από ειδικά επιτελεία».


«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μικρομεσαίος κυβερνητικός εταίρος» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας: «Κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, ορισμένοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι υπεύθυνη αντιπολίτευση είναι αυτή που διευκολύνει την κυβέρνηση».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας πως «αυτή η απόλυτη στήριξη του δόγματος Στουρνάρα είναι μια νέα μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά. Δεν μπορούν να κρύψουν αυτήν την μετατόπιση σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους, όσο και αν επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ».


Επίσης, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Η δική μας θέση είναι αξιοποίηση και όχι εκποίηση».


              real.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια!!

    Ο κυρ-Κουβελης το ειπε ξεκαθαρα: Μας ενδιαφερει η σωτηρια της πατριδας!!!

    Οπως πριν απο τρια χρονια "ενδιεφερε" τον ΓΑΠ, και το ΠΑΣΟΚ, οπως επισης και τον Σαμαρα και την Ν.Δ.!

    Τι? Θα μου πειτε οτι δεν μας "εσωσαν"?

    Και ποιος ειπε οτι η "σωτηρια" ή "πατριδα" ειχαν την ιδια "εννοια" με αυτο που λεμε εμεις?

    Οχι, πεστε μου, ποιος?

    Λοιπον, για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους, ολα ειναι ενταξει!

    Αυτοι ειναι ακομα στις θεσεις τους, το Δ.Ν.Τ., επισης, η Τροικα, παρουσα, δεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια?

    Ακομα και μεις!! Αλλοι στα συσιτια, αλλοι στις ουρες για τα διαφορα χαρατσια, αλλοι στα "μπαλκονια", αλλοι στις παραλιες.....

    Που ειναι το προβλημα?

    Δεν φανταζομαι να εννοειτε, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, κανει φασαρια γιατι δεν εγινε κυβερνηση?

    Τσ,τσ,τσ, αυτο δεν περασε απο το μυαλο μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή