6 Ιουλ 2012

Ο Κρεμαστινός ζητά αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευ.Μεϊμαράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός ζητά η βουλευτική αποζημίωση να  περιοριστεί στα απολύτως προβλεπόμενα από το Σύνταγμα που εξισώνουν τον βουλευτή με τον ανώτατο δικαστικό.

Αυτό βέβαια φαίνεται να είναι υπέρ των βουλευτών καθώς ένας ανώτατος δικαστικός, για παράδειγμα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου λαμβάνει μηνιαίο μισθό κοντά στις 10.000 ευρώ. Ένας βουλευτής λαμβάνει μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 5.500 ευρώ, επομένως ο κ. Κρεμαστινός φαίνεται να ζητά και αύξηση!

Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, ή 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο τον θεσμό του βουλευτή, αλλά το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

Ο κ. Κρεμαστινός ζητά ο βουλευτής να λαμβάνει ως αποζημίωση την αποζημίωση ενός δικαστικού, χωρίς επιπλέον αμοιβή για συμμετοχή του σε οποιεσδήποτε Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον ανώτατο δημόσιο λειτουργό με ό,τι δικαιούνται ο δικαστικός (υπερωρίες ή εκτός έδρας) εάν βέβαια συντρέχουν πραγματικοί λόγοι.

Δηλαδή ζητά να κοπούν τα επιμίσθια για τις επιτροπές που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τα χίλια ευρώ, αλλά να πληρώνονται οι βουλευτές υπερωρίες ή ακόμα και εκτός έδρας, όπως άλλωστε όλοι οι έλληνες πολίτες.

Μάλιστα, στην αρχή της επιστολής ο κ. Κρεμαστινός περιγράφει το «δράμα» των βουλευτών, λέγοντας πως σχεδόν κάθε μήνα κάποιος βουλευτής ζητούσε είτε να προεισπράξει τη βουλευτική του αποζημίωση ή τη σύνταξή του, είτε ζητούσε έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του,ακόμα και έξοδα κηδείας.

Φυσικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου στρέφεται και εναντίον των μέσων ενημέρωσης λέγοντας πως το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους και ιδιαίτερα από πολλά ΜΜΕ, και αναρωτιέται εάν ο λόγος της σκληρής κριτικής των μέσων είναι γιατί θέλουν να «οδηγήσουν τον οικονομικά εξαθλιωμένο βουλευτή να αναγκαστεί να ζητήσει οικονομικούς προστάτες των οποίων φυσικά τα συμφέροντα θα εξυπηρετεί«.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η επιστολή έρχεται μετά το σάλο με το επίδομα που ζητούν οι υπάλληλοι της βουλής.

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η απόφαση μόλις 35 από τους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να μην παραλάβουν τα αυτοκίνητα που δικαιούνται από την Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο ήταν οι Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, Φωτεινή Αραμπατζή από την Νέα Δημοκρατία και Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απο τους βουλευτές που επανεξελέγησαν αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας.

Αύριο θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.

             tsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου