4 Ιουλ 2012

Σκιώδη Κυβερνητική Επιτροπή συγκροτεί ο Τσίπρας

Και σκιώδη Κυβερνητική Επιτροπή προτίθεται να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας, που οργανώνει «δομική αντιπολίτευση» με το καλημέρα, ενώ στη «σκιώδη κυβέρνηση» παραχωρεί κορυφαίο ρόλο στον Αλέξη Μητρόπουλο.

Η…σκιώδης Κυβερνητική Επιτροπή θα είναι 5μελής ή 7μελής και εκ των πραγμάτων θα αποτελεί το κορυφαίο κοινοβουλευτικό αντιπολιτευτικό όργανο, στο οποίο θα προεδρεύει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και λόγω του ότι θα είναι ολιγάριθμο θα μπορεί να συνέρχεται τακτικά.


Κορυφαίο ρόλο στη σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει πάντως ο καθηγητής και βουλευτής Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, που αναλαμβάνει συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μνημονίου και Νομοθετικού Έργου. Από την Επιτροπή αυτή, εκ των πραγμάτων, θα περνάει το κυριότερο μέρος της αντιπολιτευτικής τακτικής της Κουμουνδούρου και δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχουν σε αυτή ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Στρατούλης και η - ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, αν και νεοεκλεγείσα - Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Ο Αλ. Μητρόπουλος, μάλιστα, αναλαμβάνει και την ευθύνη του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα (θέμα που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα υπαρκτό). Δεν είναι τυχαίο ότι το άλλο καυτό μέτωπο της διακυβέρνησης, τον τομέα Εργασίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ανέθεσε σε ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη, τον Δημήτρη Στρατούλη, «ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι του» όπως αναφέρουν συνεργάτες του.


Πέραν του Αλέξη Μητρόπουλου, πάντως, αναβαθμισμένο ρόλο διαθέτει η «Ενωτική Κίνηση» που συμμετέχει, καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς «σκιώδης υπουργός»
Προστασίας του Πολίτη. Με δεδομένο ότι κορυφαίο τομέα ανέλαβε και η Σοφία Σακοράφα, καθίσταται σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί τις «πασοκογενείς» δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο και μετεκλογικά το «άνοιγμα» προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αναδεικνύονται οι ισχυροί άνδρες του οικονομικού επιτελείου μετά τον Γιάννη Δραγασάκη, καθώς ο πρώτος αναλαμβάνει σκιώδης υπουργός Οικονομικών και ο δεύτερος Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Από τους νέους - και νεαρούς - βουλευτές, σκιώδης υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει η Ρένα Δούρου, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου και Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη (με δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία). Από τους βουλευτές με πρώτη θητεία ο Αλέξανδρος Ξάνθος αναλαμβάνει υπεύθυνος
Υγείας, η Θεανώ Φωτίου υπεύθυνη Υποδομών και ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Ενέργειας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΚΟ που συνεδρίασε χθες οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν επίσης τις εξής Επιτροπές:


Ο Π. Κουρουμπλής τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και την Μορφωτικών Υποθέσεων.


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την Οικονομικών Υποθέσεων και την Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης την Παραγωγής και Εμπορίου και την Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου