4 Ιουλ 2012

Έντονη κόντρα για την εξεταστική για το μνημόνιο

Έντονη αναμένεται η αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.

Πληροφορίες μικρότερων κομμάτων επιμένουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μετά από συζήτηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αποφασίσει να μην συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο.


Προφανώς προκειμένου να μην διαταραχθούν η ενδοκυβερνητική συνοχή και οι εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα έπρεπε να εξέταζε τυχόν ευθύνες όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Κώστα Καραμανλή - όπως θα ζητούσαν ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Παρότι η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, εν αντιθέσει με κάποιες πηγές της Ιπποκράτους, που επιβεβαιώνουν ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, ο Πάνος Καμμένος, πιθανόν και ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζονται να θέσουν το θέμα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.


Οι ίδιοι αρχηγοί εκτιμούν πως ακόμα και αν υπάρξει μια «χαλαρή» αναφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, θα επιχειρηθεί σε βάθος χρόνου να ξεχαστεί το θέμα και ως εκ τούτου προτίθενται αφενός να ζητήσουν ρητή δέσμευση του Αντ. Σαμαρά και αφετέρου να καταθέσουν πρόταση σύστασης Εξεταστικής όταν ανοίξει το Κοινοβούλιο.

Τα κόμματα της Αριστεράς εξακολουθούν να διαγκωνίζονται σαν τα πρωτάκια στα θρανία για το που θα καθίσει ποιο στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ είναι να εξοβελίσουν το ΚΚΕ από τα πρώτα έδρανα της αριστερής σειράς, όπου είναι εγκατεστημένο από το 1974.

Κυρίως επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι θέσεις δίνονται ανάλογα με την εκλογική δύναμη αλλά και ανάλογα με την παράδοση. Στο πρώτο υπερέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο δεύτερο το ΚΚΕ. Εντέλει, τη λύση θα κληθεί να δώσει ο πρόεδρος της Βουλής.

              real.gr

1 σχόλιο:

  1. " ενα φραγκο η βιολεττα, τσιγκολελετα, τσιγκλελετα....."

    Τα παιδια παιζει στην Βουλη!!!!!

    Ο σκοπος επετευχθει!! Βγηκαν "πρωτο" κομμα η Ν.Δ.!!! Ζητω! Ζητω! Ζητω!

    Περιμεντε να βολευτουν στις "εδρες" τους, να αρχισουν να πεφτουν οι μισθοι, να τακτοποιησουν και τα "ρουσφετια" που τους ψηφισαν, να....
    ε! αμα τους μεινει χρονος, και δεν το εχουμε ξεχασει, μπορει να ασχοληθουν και με τα κρατικα προβληματα!!

    Τα δικα τους, προς το παρον τα ελυσαν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή