23 Ιουλ 2012

Προχωρούν σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί στη Χαλκιδική

 Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Χαλκιδικής. Όπως αναφέρουν, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής έχουν μείνει χωρίς σύριγγες, καθετήρες και φάρμακα, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Λόγω της επίσχεσης, παγώνουν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, αφού στη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!

Η κατάσταση είναι παραπάνω από δραματική, αφού τα προβλήματα χειροτερεύουν και η προσέλευση έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%.

«Οι κλινικές και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου Πολυγύρου καθώς και των κέντρων υγείας υποστελεχώνονται. Ετσι δεν μπορούν να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης. Αν εφαρμόζαμε το πλαφόν στις εφημερίες και δεν κάναμε απλήρωτες εφημερίες εδώ και ένα χρόνο, τότε οι περισσότερες κλινικές θα εφημέρευαν μόλις για 10- 15 μέρες το μήνα.

Στο νοσοκομείο έχουν μείνει μόνο τρεις αναισθησιολόγοι, τέσσερις καρδιολόγοι και τέσσερις παθολόγοι. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς αλλά και ασθενοφόρα», επισημαίνει στον Αγγελιοφόρο ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής, Αρης Τσαχουρίδης.

Το νοσοκομείο Πολυγύρου δανείζεται παθολόγους από κέντρα υγείας, όπου επίσης η στελέχωση είναι ελλιπής και ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Κέντρο Υγείας Μουδανιών διαθέτει μόνον έναν παιδίατρο από τέσσερις που υπηρετούσαν εκεί, ενώ στην Κασσανδρεία δεν υπάρχει κανένας.

          tsantiri.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου