19 Ιουλ 2012

"Όλοι ήξεραν τα πάντα"

Ένα κύκλο ανθρώπων που οργάνωναν και εκτελούσαν το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος από τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα περιέγραψε στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας, που έδωσε στοιχεία – «φωτιά» στον ανακριτή. Ο εξάδερφος του πρώην υπουργού κατονόμασε ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση τους κ.κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, Καμπούρογλου, Al Sayad Fouad και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνο Μιχαηλίδη.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Ζήγρας χαρακτήρισε «πρόσωπο κλειδί» στην υπόθεση τον Ντίνο Μιχαηλίδη και σημείωσε ότι ήταν εκείνος που μεθόδευσε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Al Sayad και Καμπούρογλου. «Ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Al Sayad και Καμπούρογλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο) καθώς και ποσά σε μετρητά μαζί με το γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη» τόνισε ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των «μαύρων» χρημάτων είναι ο Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες. «Ο Ιωάννης Σμπώκος είναι πρόσωπο το οποίο δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε ο πεθερός του, ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα ποσά που επένδυσε ο πεθερός του Σμπώκου προέρχονται από το γαμπρό του Ιωάννη Σμπώκο και από τον Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο» ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του.


Στις μεταφορές του «μαύρου» χρήματος ο εξάδερφος του πρώην υπουργού εμπλέκει και τον Ιωάννη Μπέλτσιο. «Αργότερα είχε προστεθεί και ένα άλλο πρόσωπο που μετέφερε και αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τους Al Sayad, Μιχαηλίδη, Καμπούρογλου, παρά μόνο με τον Απόστολο Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο διότι προφανώς εμπλέκετο σε άλλη υπόθεση».


Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι τόσο η πρώην όσο και νυν σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου γνωρίζουν τα πάντα για τις δραστηριότητες του. «Τόσο η πρώην όσο και η νυν σύζυγος του Τσοχατζόπουλου γνωρίζουν τα πάντα και αυτό διότι ο Τσοχατζόπουλος εκμυστηρεύονταν τα μυστικά του στις γυναίκες του, όπως ο ίδιος μου έλεγε» τόνισε ο Νίκος Ζήγρας. Μάλιστα, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην σύζυγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν, καθώς ισχυρίστηκε ότι έλαβε εφάπαξ 500 χιλιάδες δολάρια και μηνιαίο «επίδομα» 3.000 ευρώ προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο. «Η Γκουντρούν από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο δεν είχε ποτέ δουλέψει απ’ όσο γνωρίζω και ούτε είχε περιουσία στην Ελλάδα» σημείωσε ο εξάδερφος του πρώην υπουργού.


Παράλληλα ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής και να έχει ασυλία. «Γνωρίζω ότι ο Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να βγει βουλευτής και να έχει βουλευτική ασυλία, σε κάθε δε εκλογική αναμέτρηση δαπανούσε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την «εξαγορά» ψήφων από Ρωσοπόντιους από την Κύπρο, τσιγγάνους καθώς και για διάφορες παροχές όπως αγορά εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ» είπε στον ανακριτή ο Νίκος Ζήγρας.


Για την λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που έχει προφυλακιστεί, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση. «Η Φρόσω Λαμπροπούλου η οποία ήταν η μόνιμη λογίστρια, φοροτεχνικός και σύμβουλος του από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, του ιδίου αλλά και όλης της οικογένειας του είναι πρόσωπο το οποίο γνωρίζει όλα τα μυστικά και μαγειρέματα του πρώην υπουργού».


Αρνούνται την εμπλοκή τους Σμπώκος – Μιχαηλίδης


Κατηγορηματικά διέψευσαν τους ισχυρισμούς του Νίκου Ζήγρα δύο από τα πρόσωπα που κατονομάζονται στην απολογία, οι κ.κ. Ιωάννης Σμπώκος και Ντίνος Μιχαηλίδης.


«Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με «μαύρο» χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ως απολογία του Νίκου Ζήγρα και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Όταν κληθώ από τις δικαστικές αρχές θα το αποδείξω με στοιχεία» υπογράμμισε ο Ιωάννης Σμπώκος.


Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου έκανε λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» και «αποκυήματα φαντασίας». «Μένω κατάπληκτος, είπε, από όσα αναφέρονται για το πρόσωπό μου» είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης.
 
              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου