14 Ιουλ 2012

Οι βουλευτές θέλουν διακοπές-Κλείνει το γυμναστήριο της Βουλής

Σε μια τόσο κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο οι βουλευτές ζητούν να λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα της βουλής για τα οποία προβλέπεται και έξτρα αμοιβή.

Η συμμετοχή των βουλευτών στα τρία θερινά τμήματα αμείβεται με 150 ευρώ ανα συνεδρίαση. Συνολικά δηλαδή κάθε βουλευτής αναμένεται να εισπράξει περίπου 1500 ευρώ εκτός από τον μισθό του.


Επίσης αν υπάρξουν θερινά τμήματα τότε σε αυτή την περίπτωση η βουλή θα κλείσει από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.


Όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες μέρες από την απόφαση που θα πάρει ο Πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος για το εάν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα και αν θα πρέπει να πληρωθούν οι βουλευτές.


Να θυμίσουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι λειτούργησε κανονικά το κοινοβούλιο χωρίς καμία ουσιαστικά διακοπή καθώς ήταν σε εξέλιξη οι εξεταστικές επιτροπές.


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται έτοιμος να λάβει μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών της Βουλής, μεταξύ των οποίων το… κλείσιμο του γυμναστηρίου που διαθέτει σε ιδιόκτητο κτίριο με πλήρη εξοπλισμό που έχει αγοραστεί και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Ακόμα, φέρεται διατεθειμένος να κάνει περικοπές και στην προμήθεια χαρτιού.


Παράλληλα θα συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή που θα ελέγχει την πορεία της εκτέλεσης των νομοσχεδίων που ψηφίζονται στην βουλή και θα αναλάβει τον έλεγχο της πορείας εκτέλεσης των νόμων με την έκδοση σχετικού πορίσματος ανά δίμηνο.


Επίσης, ο Πρόεδρος της βουλής σκοπεύει να καθιερώσει απογευματινές συνεδριάσεις της Ολομέλειας όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός της Παρασκευής που θα συνεδριάζει πρωί.


Ακόμα, θα ζητήσει να επανέλθει στην δικαιοδοσία της Βουλής το ιστορικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.


Τα πάνω κάτω ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ο νέος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πριν καν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από το γυμναστήριο... Αφού ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο λόγω κρίσης. Παράλληλα, θα γίνουν σημαντικές μειώσεις δαπανών, όπως για παράδειγμα στο χαρτί όπου φαίνεται ότι σπαταλωνται μεγάλα ποσά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, «στο στόχαστρο» του νέου προέδρου μπαίνουν και οι πρωινές συνεδριάσεις, αφού όπως όλα δείχνουν οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο απόγευμα πλην Παρασκευής που η συνεδρίαση θα γίνεται κανονικά το πρωί. Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και στη Βουλή εισάγοντας το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αντί της παραδοσιακής κάλπη.


Στα σχέδια του νέου προέδρου είναι και η σύσταση Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Εκτέλεσης των νομών που ψηφίζονται από τη Βουλή εντός διμήνου, η εν λόγω Επιτροπή θα μπορεί, μάλιστα, να ζητεί και εξηγήσεις από τους Υπουργούς που δεν εφαρμόζουν τους νομούς. Όπως όλα δείχνουν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν θα γίνεται πια στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά σε επιτροπές, με εξαίρεση την επικάλυψη ερωτήσεων που θα συζητούνται κανονικά στην Ολομέλεια.


Τέλος, θα ζητηθεί η επαναφορά του κτιρίου της Παλιάς Βουλής στη δικαιοδοσία της Βουλής και η συγχώνευση της διοίκησης του κτιρίου με το Ίδρυμα της Βουλής. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει θα γίνει σε συνεννόηση με τα κόμματα.

 
             real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου