1 Ιουλ 2012

Προεκλογικά παιχνίδια της Μέρκελ

Η Ελλάδα θα πέσει για μια ακόμα φορά θύμα των εσωτερικών κομματικών συμφερόντων της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ προκειμένου η ίδια να κερδίσει την επανεκλογή της, υποστήριξε ανώτερο στέλεχος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «Δεν ξέρουμε ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία. Το βέβαιο όμως είναι ότι στην προεκλογική περίοδο θα χάσετε εσείς».

Σύμφωνα με το non paper του κόμματος, η Άγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να είναι και πάλι καγκελάριος, προσπαθεί να πείσει τους Γερμανούς ότι ελέγχει και τόσο τη Γερμανία, όσο και ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και ότι μπορεί να εγγυηθεί την εσωτερική σταθερότητα, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης των εταίρων της.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσο η Μέρκελ ήταν αμετακίνητη, τα ποσοστά της ανέβαιναν σταθερά, αναφέρει το κομματικό στέλεχος. Στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη αντοχή.

Σύμφωνα λοιπόν με το non paper η στρατηγική της καγκελαρίου θα είναι ουσιαστικά αυτή που θα καθορίσει και τις εξελίξεις εν όψει των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013.

          iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου