24 Ιουν 2012

"Οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις-Nα μην ζητούν χαλάρωση"

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, τόνισε την ανάγη η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της , επισημαίνοντας ότι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τα άλλα κράτη - μέλη.

Σε συνέντευξη που παραχωρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag,  αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αλλαγής του χρονοδιαγράμματος για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Φαν Ρόμπαϊ εξηγησε ότι θα πρέπει κάνεις να λάβει υπ' όψιν ότι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα σημαίνει μεγαλύτερη χρηματοδοτική προσπάθεια για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη'.

Δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεων.

«'Εάν οι στόχοι της Ελλάδας ή άλλων κρατών που έχουν τεθεί υπό την ομπρέλα σωτηρίας μετατεθούν, τότε χρειάζονται περισσότερα δάνεια και αυτό, προφανώς, δημιουργεί προβλήματα για κάποια κράτη - μέλη».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η περίπτωση της Ισπανίας είναι διαφορετική: «'Εάν δοθεί στην Ισπανία μεγαλύτερη ευελιξία για τη μείωση του ελλείμματος ως το 2014, τότε αυτό δεν θα είχε άμεσες συνέπειες στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

           iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου