11 Ιουν 2012

Μηνύματα σε Λοβέρδο - Χρυσοχοΐδη και Πάγκαλο από Βενιζέλο

Μήνυμα στους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αμφισβήτηση και προειδοποίηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο να σταματήσει να καταφέρεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, απέστειλε μέσω της χθεσινής του συνέντευξης στην Ιπποκράτους ο Ευ. Βενιζέλος.

Στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το εσωκομματικό μέτωπο που θα ανοίξει. Πολλά, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα, ωστόσο ο Πρόεδρος του κόμματος προανήγγειλε ότι το βράδυ των εκλογών (από το Ζάππειο;) θα ανακοινώσει την πράξη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, δηλαδή, και αν δεν αλλάξει όνομα και σύμβολα, είναι σαφές πως θα θελήσει να συγκροτήσει ένα κόμμα με νέα πλατφόρμα και νέα ηγετική ομάδα, απομακρύνοντας από το κάδρο τους λεγόμενους «κορυφαίους», προωθώντας 30άρηδες (όσο υπάρχουν) ή ανθρώπους εκτός κόμματος που θα έχουν αναφορά στον ίδιο και συγκρουόμενος μετωπικά με τον Γ. Παπανδρέου και τους ανθρώπους του.

Πολύ περισσότερο που ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην εκλεγεί βουλευτής στην Αχαΐα, αφού πέραν του ότι «δεν περνάει» στην κοινή γνώμη, πολλοί «βενιζελικοί» έχουν αποδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μην εκλεγεί, ακόμα και αν χρειαστεί οι ίδιοι να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος ασφαλώς και έχει πολλούς λόγους να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανανέωση. Πολλοί από τους θιγόμενους «πρωτοκλασσάτους» δεν εκλέχθηκαν στο κόμμα του, κάτω από τα 50 δύσκολα θα συναντήσεις αξιόλογα στελέχη, ενώ η νέα γενιά έρχεται με ορμή σε πρωταγωνιστικό ρόλο παντού, λόγω της κρίσης.

Ήδη εκτός «κάδρου» έχει θέσει στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππας - από τους πρώτους του άλλου «στρατοπέδου» που προώθησε στα υψηλότερα κλιμάκια την υποψηφιότητά του - ο Χρήστος Παπουτσής (παρ’ ολίγον αντίπαλός του για την ηγεσία), ο Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι, ενώ οι «παπανδρεϊκοί» (π.χ. Παύλος Γερουλάνος που βοηθάει στην Α΄ Αθηνών) έχει εξαφανιστεί.

Τους υπόλοιπους «δελφίνους» επιδιώκει απλώς, με την επανίδρυση που θα εξαγγείλει το βράδυ της 17ης Ιουνίου, να τους…προλάβει από το να θέσουν εκείνοι όχι θέμα λειτουργίας (πλην του Θ. Πάγκαλου δεν το θέτει κανείς τώρα), αλλά θέμα συλλογικής λειτουργίας και πολιτικής γραμής.

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο (κυρίως) αλλά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους δυο «δελφίνους» που ενώ εξήγγειλαν την υποψηφιότητά τους για την διαδοχή του Γ. Παπανδρέου και υποχώρησαν υπέρ του Ευ. Βενιζέλου, οι σχέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι σχέσεις αντιπαλότητας και σύγκρουσης.

Οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι… συντμήσεις τύπου… LOVE (από τα αρχικά ΛΟΒέρδος-Βενιζέλος) αποτελούν ήδη… ιστορία! Την Άννα Διαμαντοπούλου τη θεωρεί ως… ύποπτη για συμμετοχή στις γενικότερες διεργασίες για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με κόμμα εκσυγχρονιστών.

Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως η… μπάλα παίρνει και τον Πέτρο Ευθυμίου, που το διάστημα αυτό έχει λόγο στην Ιπποκράτους και ότι ο μόνος που… γλυτώνει, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο από τη νέα γενιά έχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, που προορίζεται και για νέος Γραμματέας και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και στενοί του συνεργάτες όπως η διευθύντρια του γραφείου του Χριστίνα Μανωλοπούλου. 

Με τον Θεόδωρο Πάγκαλο οι σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου ποτέ δεν υπήρξαν καλές. Τουναντίον. Πολλοί πιστεύουν πως ο Θ. Πάγκαλος συμμάχησε με τον τότε μεγάλο αντίπαλό του, το 2007, Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να μην εκλεγεί στην ηγεσία ο Ευ. Βενιζέλος. Τα όσα είπε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «φωτογραφίζοντας» τον Θ. Πάγκαλο, δείχνουν πως η κόντρα των δυο πλευρών μετά τις κάλπες θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, μάλιστα, είχε πει πρόσφατα τη φράση… «Θόδωρε βούλωστο», που απεικονίζει και το κλίμα που επικρατεί. Κάποιοι, πάντως, υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου κάνουν καλό στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, άλλοι ωστόσο υπενθυμίζουν πως ο Ελευσίνιος πολιτικός έχει το χάρισμα να δημιουργεί πολύ κακό κλίμα σε όποιον αντιπαθεί.


Ο Ευ. Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά τις διεργασίες που συντελούνται στο παρασκήνιο για ανασύνθεση του κομματικού συστήματος, με επίκεντρο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και τρέχει να…προλάβει, προαναγγέλλοντας (μέσω Real News) άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ. «Ο πολιτικός διάλογος απαιτεί αξιοπιστία» απάντησε μέσω της “R” ο Φώτης Κουβέλης, με τη συνέχεια να γράφεται μετά το κλείσιμο της κάλπης της 17ης Ιουνίου, καθώς η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί με τη σειρά της να είναι αυτή-αντί του ΠΑΣΟΚ-ο «τρίτος πόλος» της πολιτικής ζωής της χώρας.


Με τα «λουλούδια» που είπε χθες ο Ευ. Βενιζέλος, ασφαλώς φωτογράφιζε τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Δείγμα γραφής, ωστόσο, αναμένεται να δώσει μετά τις εκλογές, με τους ορκωτούς λογιστές που θα βάλει στο ταμείο του κόμματος για τον έλεγχο των οικονομικών.


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου