11 Ιουν 2012

Πόλωση για τη μάχη μίας ψήφου

Εβδομάδα άγριας αντιπαράθεσης ξεκινά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα επιτελεία των δυο κομμάτων να δίνουν τη μάχη της… μίας ψήφου με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Η σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο που πέρασε είναι ένα απόλυτο δείγμα γραφής για την ακραία πόλωση που θα κυριαρχήσει την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες με τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) να δείχνουν έως τώρα ότι πολύ δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το χορό της σκληρής αντιπαράθεσης που πρώτη τον σέρνει η Λ. Συγγρού.


Η ομάδα που έχει στηθεί εδώ και δυο εβδομάδες στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού ψάχνει κάθε δήλωση ή τοποθέτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τις «θολές», όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις περί επιστροφής στη δραχμή αλλά και τη διασύνδεση που μπορεί να έχουν κάποιες συνιστώσες της Κουμουνδούρου ακόμη και με απόψεις που ακουμπούν τα όρια της τρομοκρατίας, όπως φάνηκε και από τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο mega για τον Δ. Κουφοντίνα και τη στήριξη του από συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.


Η αντιπαράθεση που ξεκινά καθημερινά με… πρωτοβουλία της ΝΔ αναμένεται ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες πέντε ημέρες καθώς στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλονται τα στελέχη με τις μετριοπαθείς απόψεις, εν τούτοις είναι αδύνατον να ελεγχθούν οι ποικίλες απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος για την επόμενη ημέρα των εκλογών κάτι που όπως σημειώνουν αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Γ. Τόλκα στη ΝΕΤ για την «ανατροπή της ευρωζώνης»…


Τη «μάχη» αυτή έχει αναλάβει σχεδόν προσωπικά ο Γ. Μιχελάκης: Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη και αποσπάσματα από την πρόσφατη ομιλία του Σλοβένου διανοούμενο Σλαβόι Ζίζεκ ο οποίος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και έχοντας δίπλα του τον Αλέξη Τσίπρα δεν απέκλεισε και την επιλογή της βίας ως μέσω για την επικράτηση των απόψεων ενός «ριζοσπαστικού κόμματος» όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά τη Λ. Συγγρού οι συγκεκριμένες απόψεις σε συνδυασμό με τα όσα έχει εκφράσει ο κ. Αμυράς, που κατά την Κουμουνδούρου μπήκε περίπου από το… παράθυρο στα ψηφοδέλτια του κόμματος, δεν είναι απλές τοποθετήσεις προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι τα πιστεύω που έχουν συγκεκριμένα κομμάτια τους» σημείωνε στο
Real.gr επιτελικό στέλεχος της Λ. Συγγρού.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου που αποφεύγει να μπει στην ευθεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τις συγκεκριμένες δηλώσεις επικεντρώνει τα πυρά της προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά τον οποίο επιχειρεί να ταυτίσει απόλυτα με το μνημόνιο και όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί ενώ ο Αλέξης Τσίπρας για δεύτερη συνεχόμενη ομιλία έθιξε τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Π. Ψωμιάδη περί της ΝΔ και «του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής».


Ο κ. Ψωμιάδης διέψευσε ότι έχει κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και από τη Χίο όπου αναφέρθηκε με σκωπτικό τρόπο στα σποτ που δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά η ΝΔ, επανήλθε στο θέμα του κ. Ψωμιάδη καυτηριάζοντας τη στάση της Λ. Συγγρού.


Η σύγκρουση την εβδομάδα που ακολουθεί αναμένεται σκληρή, πολυεπίπεδη και πολλές φορές εκτός κομματικών ορίων αφού στη Λ. Συγγρού αλλά και στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη της… μίας ψήφου επενδύοντας στην απόλυτη πόλωση καθώς όπως εκτιμούν και στα δυο επιτελεία η τακτική αυτή θα αυξήσει τις συσπειρώσεις απομονώνοντας παράλληλα τα κόμματα που «απειλούν» εκλογικά τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. 


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου