14 Ιουν 2012

"Αν μας πουν «όχι» σε όλα, θέλουν το τέλος του ευρώ"

Ο λαός στις 6 Μαΐου ανάγκασε όλους -και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό- να μιλούν για διαπραγμάτευση, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καθίσουν απέναντί μας στο τραπέζι».

Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, παρατήρησε χαρακτηριστικά, αλλά αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν το λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης, υποστήριξε ερωτηθείς τι θα κάνει αν δεν γίνει τελικά αποδεκτό το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, εκτίμησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ κληθείς να απαντήσει αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;»

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατάργηση της εσωτερικής υποτίμησης και μετά όπως είπε, θα κάτσουμε να συζητήσουμε.

«Εχουν αφήσει τη χώρα νεκρή ζώνη με άδεια ταμεία και μας ρωτούν πως θα συνεχίσουμε την πορεία προς την καταστροφή» τόνισε απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το απουσία εναλλακτικού σχεδίου και χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικό το μίγμα πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ότι στη δραχμή οδηγεί το μνημόνιο.

Κανονικά, είπε, θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας για εκείνους που αναπαράγουν τα περί δραχμής και χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού.

Κατά τ' άλλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καθοριστικό για την πορεία της χώρας το δεκαήμερο 18 – 28 Ιουνίου, ενώ ερωτηθείς σχετικά εκτίμησε ότι στις 17 Ιουνίου ο λαός θα εκφραστεί με σαφήνεια και στις 18 θα υπάρξει κυβέρνηση με κεντρικό πόλο είτε τη Νέα Δημοκρατία είτε το ΣΥΡΙΖΑ.

          nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου